Gençler Yazılı Basının Dijital Dönüşümünü Tartışacak

Basın İlan Kurumunca düzenlenecek çalıştayda, yeni medya, yeni gazetecilik ile internet gazeteciliği ve yeni standartlar konuları ele alınacak.

Basın İlan Kurumunca düzenlenecek 'Gençlerin Katılımı ile Yerel Yazılı Basının Dijital Dönüşümü Çalıştayları'nın üçüncüsünde yeni medya, yeni gazetecilik ile internet gazeteciliği ve yeni standartlar konuları gençler tarafından masaya yatırılacak.

Basın İlan Kurumundan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği Bakanlığının gençler ve gençlik alanında karar alıcılar arasında toplantılar, tartışmalar yapmak ve istişarelerde bulunmak üzere tasarladığı program olan Erasmus + K3 kapsamında 7 bölge/7 ilde düzenlemeye başladığı 'Gençlerin Katılımı ile Yerel Yazılı Basının Dijital Dönüşümü Çalıştayları'nın üçüncüsü yarın Ankara'da gerçekleştirilecek.

Çalıştayda, üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan ve başvurular arasından seçilen 25 genç, yeni medya, yeni gazetecilik ile internet gazeteciliği ve yeni standartlar konularında beyin fırtınası yapacak.

Ankara İçkale Otel Konferans Salonu'nda yapılacak çalıştaya, AB Erasmus + K3 konusunda uzmanların, akademisyenlerin, bürokratların, basın ve medya temsilcilerinin katılması bekleniyor. Saat 09.30'da başlayacak olan çalıştay, dört oturumdan oluşacak.

Basın İlan Kurumu'nun konuya ilişkin düzenleyeceği tüm çalıştaylar hakkında detaylı bilgiye 'bik.com.tr' ve 'yeninesilgazetecilik.com' adreslerinden ulaşılabilecek.

Kaynak: AA