Fransa'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Anlatıldı

AK Parti Erzurum Milletvekili Ilıcalı: 'Değişiklikle beraber yönetim sistemimizi daha da güçlendirip mevcut sistemdeki çift başlılığı ortadan kaldıracağız' 'Referandum birlik ve beraberliğimizi taçlandıracak. Kalkınmamızı istemeyen dış güçlere karşı daha güçlü bir Türkiye olarak yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, 16 Nisan'da düzenlenecek halk oylamasının Türkiye'nin geleceği için büyük önem taşıdığını belirterek, 'Değişiklikle beraber yönetim sistemimizi daha da güçlendirip mevcut sistemdeki çift başlılığı ortadan kaldıracağız.' dedi.

Ilıcalı, AK Parti Fransa Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) tarafından Rennes kentinde yapılan toplantıda, halk oylamasına sunulacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) üyelerinin bulunduğu toplantıda konuşan Ilıcalı, '16 Nisanda yapılacak referandum ile oylanacak olan bu 18 madde, ülkemizin geleceği için büyük önem taşıyor. Değişiklikle beraber yönetim sistemimizi daha da güçlendirip mevcut sistemdeki çift başlılığı ortadan kaldıracağız.' diye konuştu.

Geçmişteki koalisyon dönemlerinde ülkede siyasi ve ekonomik istikrarın olmadığını vurgulayan Ilıcalı, 'Yapılması hedeflenen ancak bir türlü başlayamayan projelerin raflarda kaldığını görebiliyoruz. Bunun en büyük nedeni 10-15 aylık sürelerle devam eden, istikrarsız koalisyon hükümetleri olmuştur.' ifadelerini kullandı.

Ilıcalı, halk oylamasından 'evet' sonucu çıktığı takdirde istikrarsız dönemlerin tamamen geride kalacağını söyleyerek, 'Halkımız en önemli yetkisini doğrudan kullanabilecek ve Cumhurbaşkanını kendisi seçecek. Cumhurbaşkanı içerden veya dışardan hükümetini kuracak.' şeklinde konuştu.

Gurbetçilere sandığa gitme çağrısında bulunan Ilıcalı, şunları kaydetti:

'Sizler muhakkak vatandaşlık görevinizi yapıp, oyunuzu kullanın. İnşallah 16 Nisan’da yapacağımız referandum birlik ve beraberliğimizi taçlandıracak. Teröre ve kalkınmamızı istemeyen dış güçlere karşı daha güçlü bir Türkiye olarak yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz.'

Ilıcalı, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini Fransa'nın farklı şehirlerinde de anlatacak.
Kaynak: AA