Erciş'te 'Çanakkale Geçilmez' Programı

Erciş Kaymakamlığı ve İlçe Belediyesince, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Erciş Kaymakamlığındaki Kaymakam Ferhat Kurtoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Çanakkale Geçilmez' adlı program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdür Erol Şimşek ile Erciş 108. Topçu Alayı'nda görevli Yüzbaşı Öner Kaya yaptı.

Tiyatro gösterisi ile şiir ve türkülerin seslendirildiği programda hafta dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Daha sonra İçişleri Bakanlığınca Erciş Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, şehit ailelerine çiçek ve hediye paketi takdim etti.

Buradaki programın ardından şehit aileleri onuruna verilen yemekte konuşan Kaymakam Yaşar, 18 Mart'ın şehitleri anmada en önemli gün olduğunu söyledi.

Yaşar, şöyle konuştu:

'Bu memlekete ve vatana borcumuz bitmez. Aynı zamanda sizlere de olan borcumuz bitmez. Sizleri hiçbir an yalnız bırakmak istemiyoruz. Sürekli yanınızda olacağız. Kendimizi size borcumuzu ödemekten hiç alıkoymayacağız. Ödendi bitti, demeyeceğiz. Erciş Belediyesi olarak Şehit Aileleri ve Gazilere Vefa Projesi hazırladık. Adından da anlaşılacağı gibi sizleri hiçbir an yalnız bırakmak istemiyoruz. Devlet olarak her an yanınızda olmaya devam edeceğiz.'

Programa, İlçe Garnizon Komutanı Albay Murat Yalbır, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Köksal Sekmen, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Geçeci, Emniyet Müdürü Can Candaş, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen, öğrenci, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA