Döşemealtı Hastanesi İnşaatı Devam Ediyor

Döşemealtı Belediyesi tarafından projelendirilip inşaatına başlanan hastane inşaatında bodrum kat tamamlandı.

Döşemealtı Hastanesi İnşaatı Devam Ediyor
Döşemealtı Belediyesi, ilçenin eksikliklerini gidermeye yönelik başlattığı yatırımlar arasında yer alan hastane inşaatında çalışmalar aralıksız devam ediyor. Hastane binasının bodrum katı tamamlanırken yaklaşık 3 bin 200 metrekarelik alan için 75 ton demir ve 800 metreküp beton kullanıldı.

Döşemealtı şantiyeye döndü

Döşemealtı Belediyesi tarafından projesi devam eden Gençlik Merkezi, 8 Adet Park, Ekolojik Kreş, yol açma ve asfalt çalışması, Hastane, Müze Camii gibi inşaatlarda yüzlerce insan istihdam imkanı buluyor. Sadece hastane inşaatında günlük 40 ila 70 kişi arasında işçi çalışırken bu sayı kaba inşaatın bitmesiyle 3 katın üzerine çıkacak.

Döşemealtı’nın ilk tam teşekküllü hastanesi 2018 Ocak ayında bitecek. Avrupa standartlarına göre projelendirilen Döşemealtı Hastanesi 11 bin 715 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Döşemealtı Hastanesi’nde 27 adet yataklı erişkin yoğun bakım ünitesi, 17 adet yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi, 4 adet yataklı izolasyon ünitesi ve 27 yataklı hasta odası olmak üzere toplam 75 yatak kapasitesi ile İlçenin ve yakın bölgenin tamamına hizmet verebilecek.

Projelerin çoğu, 2017 Yılında tamamlanacak

Belediye Başkanı Turgay Genç, “Bölgemizin eksikliklerini gidermeye yönelik başlattığımız projelerin inşaatı hızla devam ediyor. Hastane inşaatımızın en önemli bölümü olan zemin açma ve bodrum katı bölümünü bitirdik, startını verdiğimiz diğer projeler de ortaya çıkmaya başladı.

Devam eden projelerimizin hemen hemen tamamı 2017 yılı içerisinde tamamlanarak halkımızın hizmetine açılacak” dedi.

Kaynak: İHA