'Dönüşüme İlkadım'a İlgi Artıyor

İlkadım Belediyesi Çevre ve Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Dönüşüme İlkadım’ projesine ilgi gün geçtikçe artıyor.

'Dönüşüme İlkadım'a İlgi Artıyor
Yaklaşık 5 ay önce başlatılan proje kapsamında, ‘Dönüşümde İlkadım’ adı verilen projeyle, ambalaj atıklarının, atık pillerin, atık yağların ve bayat ekmeklerin toplanması için insanların toplu yaşama

aşanları olan sitelerde oturan hane sahiplerini sisteme entegre ediliyor.

Geri dönüştürülebilir atıkların yerinde ayrıştırılmasını hedefleyen projeyle İlkadım Belediyesi Çevre ve Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan ’Dönüşümde İlkadım’ projesine dahil olmak için

birçok siteden başvuru geliyor. Belediye ekipleri tarafından yapılan incelemelerin ardından ihtiyaca göre sayıları belirlenen atık toplama kutuları sitelere ücretsiz olarak teslim ediliyor.

“Ülke ekonomisine katkı sağlamak sevindirici”

İlkadımlı vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplayan projede son olarak Gümüşkent 2. Etap Sitelerinden gelen talep üzerine ambalaj atıkları, atık pil, atık yağ ve bayat ekmek toplama kutuları site görevlilerine teslim edildi. Projeden oldukça memnun olduklarını belirten site sakinleri, “Evlerimizde biriken atıkları İlkadım Belediyesinin bizlere sağladığı atık kutularında ayrıştırmış oluyoruz. Ülke ekonomisine katkı sağladığımız bu projeye dahil olmaktan oldukça memnunuz” diye konuştu.



Hedef ilkadım’daki tüm sitelere ulaşmak

Gelen bütün talepleri değerlendirdiklerini belirten İlkadım Belediyesi Çevre ve Koruma Kontrol Müdürü Köksal Sarıcaoğlu, “Projeye birçok siteyi gelen talepler doğrultusunda entegre ediyoruz ve birçok site de şu an sırada beklemekte. Vatandaşlarımız gösterdikleri hassasiyet bizleri mutlu ediyor” dedi.



Sisteme entegre olan sitelere pozitif ayrımcılık

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok yaptığı açıklamada, sisteme entegre olan sitelere belediye hizmetlerinde pozitif ayrımcılık uygulanacağını belirterek, “Proje içerisinde yer alarak kayda değer

atık toplayan sitelerimize çocuklar için masa tenisi, site bahçesi için çiçek ve bank, çöp kovası ve yılda bir sefer ücretsiz ilaçlama gibi hizmetler Belediyemiz tarafından ücretsiz sağlanacaktır. Bize gelen başvurular artarak devam ediyor. Geri dönüşüm, hem çevremize hem de ekonomimize artı değer katmanın temel yollarındandır. Bunu bir belediyecilik hizmetinden ziyade gelecek nesillere borcumuz olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA