Doğu Yeniden Kar Altında

Doğu Anadolu’da etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi ulaşımda aksamalara yol açtı.

Doğu Yeniden Kar Altında
Bölgede bugün yeniden etkisini gösteren kar yağışı Erzurum kent merkezi başta olmak üzere ilçelerde akşam saatlerinde tipiye dönüştü. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar ve tipi sebebiyle ulaşımda aksamalar yaşandı.

Karayolları 183. Şube Şefliğinden yapılan açıklamada, özellikle Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof yollarını kullanacak olan sürücülerin buzlanmadan dolayı araçlarında zincir kullanmaları ve tedbir amacıyla takoz ve çekme halatı bulundurmaları istendi.

Kent merkezindeki yollarda da sürücülere zor anlar yaşatan kar, kenti beyaza bürüdü.

KOP DAĞI GEÇİDİ ULAŞIMA KAPANDI

Erzurum’da ise kar yağışı öğleden sonra etkisini artırdı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum-Bayburt karayolunun Kop Dağı Geçidi ulaşıma kapandı.

Karayolları ekiplerinin halen kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptığı söz konusu karayolu, ekiplerin çalışmalarını tamamlanması sonrası ulaşıma açılacak. Ekiplerin halen kar yağışı ve tipinin etkili olduğu bölgedeki karayolunu temizleme çalışmaları devam ediyor.

Bazı vatandaşlar, mart ayında kar yağışını beklediklerini belirterek, bu kar yağışının kendileri için sürpriz olmadığını ifade etti.

(Doğa Alca - Selçuk Kaya / İHA)
Kaynak: İHA