Demokrasi Şehidinin Adı Hazırlık Kursunda Yaşatılacak

İçişleri Bakanlığınca KHK ile görevlendirme yapılan Hakkari Belediyesi'nin sınavlara hazırlanan öğrenciler için açtığı merkeze, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit edilen Prof. Dr. İlhan Varank'ın adı verildi Hakkari Valisi Toprak: 'Burası öğrencilerimizin huzurlu bir ortamda, bilgi yönünden desteklendikleri, teknik açıdan da sınavlarda başarılı olabilecekleri ayrıntıların kendilerine öğretildiği güzel bir merkez olacak'

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Hakkari Belediyesi tarafından, sınava hazırlanan öğrencilerin daha rahat ortamlarda ders çalışmalarını sağlamak amacıyla 'Sınava Hazırlık Çalışma Merkezi' kuruldu.

Altay Caddesi'ndeki belediyeye ait binada hizmet verecek merkeze, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde şehit edilen Prof. Dr. İlhan Varank'ın adı verildi.

Merkezin açılış törenine katılan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, öğrencilerin sınavlara hazırlanması, test tekniklerini geliştirmesi, başarılı olabilmelerini sağlamaları açısından önemli bir merkezin belediye tarafından Hakkari'ye kazandırıldığını söyledi.

Öğrencilerin özel ortamda ve öğretmenlerin gözetiminde sınavlara daha iyi hazırlanma imkanı bulacağını vurgulayan Toprak, 'Burası öğrencilerimizin huzurlu bir ortamda, bilgi yönünden desteklendikleri, teknik açıdan da sınavlarda başarılı olabilecekleri ayrıntıların kendilerine öğretildiği güzel bir merkez olacak. İlk aşamada burada 60 öğrencimiz aynı anda ders çalışıp, test çözebilecek, okuyabilecek ve okuma alışkanlıklarını geliştirecek. Bu hizmetlerinden dolayı Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim'e ve belediyemize teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından merkezin açılışını gerçekleştiren Toprak ve beraberindekiler, derslikleri dolaşarak öğrencilerle sohbet etti.

Törene, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

YGS, LYS, KPSS ve TEOG gibi hazırlanan öğrencilerin yanı sıra kitap okumak isteyen gençlerin yararlanacağı merkezin her gün saat 08.00'den 20.00'ye kadar hizmet vereceği bildirildi.
Kaynak: AA