Dalbahçe'nin 20 Yıllık Sorunu Tarih Oluyor

MASKİ Genel Müdürlüğü, Turgutlu ilçesine bağlı Dalbahçe Mahallesinde bulunan dere yatağının ıslahına başladı. Yapılan çalışma kapsamında Mahalle Muhtarı Sabit Özdemir, 20 yıldır yapılmasını bekledikleri dere ıslahının, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün sayesinde hayata geçtiğini söyledi.

Dalbahçe'nin 20 Yıllık Sorunu Tarih Oluyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ihtiyaç duyulan noktalarda dere ıslah çalışması gerçekleştirerek yılların sıkıntılarını bir bir ortadan kaldırıyor. Turgutlu’nun Dalbahçe Mahallesinde çalışmalarına başlayan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın ıslah çalışması hızlı bir şekilde ilerliyor. Mahalleden geçen derede 160 metrelik dere ıslah işi noktalandığında yıllardır yaşanan dere taşkınları son bulacak. 20 yıldır çözüm için bekleyen mahallelinin sıkıntısı MASKİ ekiplerinin özverili çalışmasıyla tarihe karışacak. Bu kapsamda, mahallede yürütülen çalışmayı MASKİ Sorumlusu Mustafa Arıova da yakından takip etti.

Dalbahçe Mahalle Muhtarı Sabit Özdemir, mahallelerinde yapılan çalışmanın önemini bildiklerini söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Mahalle Muhtarı Özdemir, "20 yıldır deremizde ıslah çalışmasının yapılmasını bekliyorduk. Yağışlı havalarda mahallemizde taşkınlar yaşanıyordu. MASKİ ekipleri sağolsun sıkıntımızı ortadan kaldırmak için çalışmalarını başlattı. Yıllardır sokaklarımızda yaşanan taşkınlar ortadan kalkacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a hizmetleri nedeniyle teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: İHA