Cezaevinden Çıkınca Destekle Hayata Tutundu

İçel'de işlediği suç nedeniyle cezaevine giren ve bu süreçte ailesinin geçimi için küçükbaş hayvanları satılan kişi, tahliye sonrası İçel Cumhuriyet Başsavcılığının desteğiyle aldığı krediyle yeniden hayvancılığa başladı.

İçel'de işlediği yağma suçu nedeniyle hapse giren ve cezaevindeyken ailesinin geçimi için hayvanlarını satmak zorunda kalan kişi, tahliye sonrası İçel Cumhuriyet Başsavcılığının desteğiyle kredi alıp yeniden hayvancılığa başladı.

İçel Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, işlediği yağma suçu nedeniyle 10 yıl hapis cezası alan ve değişik ceza infaz kurumlarında yatan R.Ö'nün ailesi, bu süreçte geçimlerini sağlamak için 200 küçükbaş hayvanını sattı.

Tahliye olduktan sonra İçel Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığına hayvancılık yapmak için kredi talebinde bulunan R.Ö. hakkında yapılan araştırmada, küçükbaş hayvancılık yapmaya uygun olduğu tespit edildi.

R.Ö. için Koruma Kurulu Başkanlığınca küçükbaş hayvancılık projesi hazırlanıp, İŞKUR'un iş kurma proje çağrısına müracaat edildi.

Bu alanda Türkiye genelinde kabul edilen 3 iş kurma projesinden biri olma özelliği de taşıyan proje kapsamında, İŞKUR, İçel Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ile İçel Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ortaklaşa komisyon oluşturdu.

Komisyon tarafından proje kapsamında 7 bin 200 liraya damızlık 12 koyun ve 12 kuzu alınarak R.Ö'ye teslim edildi.

R.Ö. kendisine teslim edilen hayvanların bakımlarını özenle yaparak ilk yılda 38, ikinci yılda 53 ve üçüncü yıl da 98 hayvan sayısına ulaştı.

Bu sürede küçükbaş hayvanların sütünden peynir yaparak satış yapan ve boş zamanlarında günlük bahçe işlerine giderek geçimini sağlayan R.Ö, proje ile kendine yeni ev de yaptırdı.
Kaynak: AA