Çanakkale Şehitleri Anıldı

Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi.

Çanakkale Şehitleri Anıldı
İlçe Halk Eğitim Merkezi Salonunda Sarıkamış Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Sarıkamış Gazipaşa Ortaokulu tarafından hazırlanan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Sarıkamış Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Sarıkamış Gazipaşa Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı, şiir ve korunun seslendirdiği programda, 'Çanakkale'nin Kahramanları' adlı oratoryo sahnelendi.

Programa, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Cumhuriyet Savcısı Nurettin Adıgözel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ, kurum amirleri, gaziler, askeri ve sivil erkan katıldı.

- Kaymakam Öter, şehit ve gazi aileleriyle buluştu

Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı günü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verdi.

Öter, Kağızman Öğretmenevi'nde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, şehit ve gazi ailelerinin kendilerine birer emanet olduğunu ifade ederek, 'Sizler şehit ailesi olma şerefine ulaşmış, milletimizin kalbinde müstesna bir yere sahipsiniz. Bu anlamda, şehit aileleri ve gazilerimiz bizim baş tacımızdır. Kapımızın sizlere her daim açık olduğunu yeniden hatırlatıyorum.' dedi.

Yemekte şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenen Öter, onlarla sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Kaynak: AA