BTC'den Turizm Sektörü Çalışanlarına Mesleki Gelişim Desteği

Yumurtalık ilçesinde 'Geleceğe Doğru Bakmak-BTC Boru Hattı Boyunca Sürdürülebilir Kalkınma Projesi' kapsamında 38 kişiye garson, aşçılık, gıda güvenliği ve hijyen eğitimi verildi.

Yumurtalık Sosyal Kalkınma Kültür Turizm Doğa Varlıklarını Koruma Derneği işbirliği tarafından bir otelde düzenlenen eğitimin sertifika töreninde kursu başarı ile bitirenlere sertifikaları verildi.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı şirketinin Azeri petrollerinin Gürcistan üzerinden Ceyhan'a, oradan da dünya pazarlarına ulaştırılmasını amaçladıklarını ve şirketin sosyal sorumluluk gereği boru hattı güzergahında yer alan yerleşim birimlerinde sosyo-ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla sosyal yatırım programları uyguladığını belirtti.

Gıda üretiminin insan sağlığı açısından taşıdığı önemi vurgulayan, Kaya, 'Hizmet sektöründe gıda güvenliğinin öneminin mutlaka iyi anlaşılması gerekir. Ayrıca, kaliteli bir hizmet için meslek ile ilgili temel bilgilerin yanı sıra yeni tekniklerin de takip edilmesi önemlidir.' dedi.

BTC Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Suna Ercan ise BTC hattı güzergahında bulunan yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlarla, kurumsal olarak sosyal sorumluluk kapsamı dahilinde çeşitli programları paylaştıklarını ve Yumurtalık ilçesinin turizm yönünden potansiteli olduğu için aşçılık gibi kursları açtıklarını söyledi.

Programa, Yumurtalık Kaymakamı Asalet Karabulut, Belediye Başkanı Türkeş Filik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Atilla,Yumurtalık Sosyal Kalkınma Kültür Turizm Doğa Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Özcan Bilği, Yumurtalık Esnaf Odası Başkanı Mustafa Denizhan Türker, Ziraat Odası Başkanı Erdinç Altıok, Yumurtalık Turizmi Geliştirme ve Çevreyi Koruma Başkanı Abdulhalim Öztoprak, Yumurtalık Turizm Kalkınma Kültür Varlıklarını Koruma Balıkçılar ve İşletmecileri Geliştirme Derneği Başkan Yardımcısı Gül Derya Demir ile bazı kurum ve kuruşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA