Bilecik'te Atıl Alan Park Oluyor

Bilecik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından başlatılan bir çalışmasıyla atıl bölge yeşil alana dönüştürülerek çocuk için park yapılacak.

Bilecik'te Atıl Alan Park Oluyor
Yıllardır otluk, dikenlik ve atıl olarak kullanılan alanda park yapımı için düzenleme çalışmalarında sona gelindi. İsmet paşa Mahallesi sakinlerinin çevresinde yapılacak bordür oturma alanları gibi düzenlemeleri de içerecek yeşil alan, site sakinlerinin nefes alabilecekleri bir hale getiriliyor. Çalışmalar içersin de uzun zamandır elektrik telleri olmayan yüksek gerilim hattı direği atıl alanda görüntü kirliliği oluşturuyordu. Elektrik şirketi ekipleri tarafından direk yerinden sökülerek parçalara ayrıldı.

“Atıl alanın projesi tamam”

İsmet Paşa Mahallesi Muhtarı İlhami Çınar, çalışmalar hakkında verdiği bilgide, “Atıl alanın parka dönüştürülmesi için belediyemiz tarafından bir proje çizildi. Bu alan yıllar önce inşaat alanından çıkan toprakları buraya getirilerek doldurulmuş. Belediyemiz bu atıl alanı satın aldı. Atıl alanın hafriyat işlemleri en kısa zaman içersin de başlayacak. Geçmiş aylarda Belediyenin kepçesi ile temizlik çalışması yapıldı. Belediyemiz tarafından kazandırılacak alanda çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve oturma banklarıyla site sakinlerinin keyifle vakit geçireceği bir alana dönüşecek” dedi.

Kaynak: İHA