Başkan Uysal 'Bölgede İşçilere En İyi Zammı Biz Verdik'

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesinde çalışan 118 işçiyi kapsayan ve anlaşma ile sonuçlanan toplu sözleşme metni Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Belediye İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek tarafından imzalandı.

Başkan Uysal 'Bölgede İşçilere En İyi Zammı Biz Verdik'
Kdz. Ereğli Belediyesi ile Beledi İş sendikası arasında 2017-2019 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlanması nedeniyle AKM Nikah salonunda imza töreni düzenlendi.

Törene Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Başkan Yardımcıları Esra Alpago, Ayhan Atay ve Atilla Bulak, Belediye İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek ile Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan ve işçiler katıldı.



Ayçiçek taşeron işçilerin de sendikalı yapılmasını istedi

İmza töreni öncesi yaptığı selamlama konuşmasında Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a teşekkür eden Belediye İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, Ereğli Belediyesi’nde ki taşeron işçilerinde sendikalarına üye olmalarına izin verilmesini istedi. Ayçiçek konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Zonguldak’ın çok önemli bir yeri var. Hiç kuşkusuz Zonguldak’ı önemli kılanda Zonguldak kurulduğu günden bugüne kadar, Zonguldak halkı ve insanı bu ülkeye ve bu ülke insanına canı pahasına katma değer üretmektedir. Yıllar yılı kurulduğundan bu yana ülke insanının refahını sağlayabilmek katma değeri arttırabilmek için canı pahasına gerçekten katma değer üretmektedir. Ancak hak etmiş olduğu, üretmiş olduğu katma değerden de hakkını bir türlü alamamaktadır. Böyle olmasına rağmen kanaatkâr bir yapısı vardır. Hiç bir zaman içinde üretmiş olduğu katma değeri geriye gelmiyor diye de sızlanmamıştır. Sadece Ereğli belediyesinde değil Türkiye genelinde taşeron işçilerin sorunları çok büyük. Çok zor şartlarda çalışıyorlar ve çok zor şartlarda da çoluk çocuklarını geçindiriyorlar. Hükümetimiz Taşeron işçilerin sendikalı olmaları için yasa çıkardı. Birçok yerde, devlet kurumlarında, özel sektörlerde taşeron işçilerimizi üye yapıyoruz. Şu anda Belediye-İş sendikası olarak da 25 bine yakın taşeron işçisini Sendikamıza üye yaptık. Toplu iş sözleşmelerini de bitirdik. Biliyorum ki Ereğli Belediyesinde de taşeron işçiler var. Taşeron işçilerinin umut ediyorum ilerleyen günlerde sizin de onayınızı alarak sendikamızın çatısında görmek istiyoruz. Bir an önce bu toplu iş sözleşmelerinden onlarında yararlanmasını temenni ediyorum" dedi.



Uysal “Bölgede işçimize en iyi zammı biz verdik”

Kdz. Ereğli Belediyesi olarak laf üretmekten ziyade iş üretmeyi tercih ettiklerini dile getiren Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal şu ana kadar işçilerin alın terinin karşılığını alması için gereken her şeyi yaptıklarını söyledi.

Taşeron işçilerle ilgili olarak yasanın çıkması durumunda kendilerinin de gerekeni yapacağını anlatan Uysal sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Sizler çok şeyleri hak ediyorsunuz. Bizlerde bunun farkındayız. Ama hiç bir zaman insanı ihmal eden insanı yok sayan işçimizi yok sayan hiç bir görüşün yanında olmadık. Şimdi biz gereğini yaptık. Sendika Genel sekreterimiz sendikalaşma yönünde bir şeyler söyledi.

Hükümetimizin çalışmaları var. O çalışmalarda bittiği zaman zaten gereğini yapacağız. Ancak bizler karakter olarak her zaman çok büyük laflar etmeden iş üretmek bizim için daha önemli diye bakıyoruz. Öyle laf fazla üretip de iş yapmayanı sevmiyoruz. Ama bu konuda da çalışmalarımız var. Şimdi biz gereğini yaptık. Günlük yevmiyeye birinci yıl için 15 lira, ikinci yıl için ise 16 lira oranında bir artış teklif edildi. Bende dedim ki işçilerimiz çok çalışıyor. Onların çoluk çocuğu var, aileleri var. Huzur içinde daha rahat çalışsınlar diye 1 lirada ben şahsım adına belediye başkanı olarak ben zam yaptım. Özetle birinci yıl 16, ikinci yıl ise 17 lira oluyor. İki yıl için yüzde 25 zam oranını değerlendirdik. Alacağınız paraların eşinizle, çocuklarınız ve eşinizle güle güle harcayın. Sizler bunu her zaman hak ediyorsunuz. Her zaman dediğim gibi; bizlerin emeğe, alın terine saygımız her zaman var. Çalışanın hakkı ödenemez diyoruz. Bunu kul hakkı ile bir tutuyoruz. Bu yenmez. Onun için imkânlar dâhilinde Ereğli belediyesinin ki bölgemizde en iyi orandaki zam yapılmıştır. Bu konuda da hak ettiğinizi düşünüyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından taraflar toplu sözleşme metnini imza altına alırken birbirlerine çeşitli hediyeler takdim etti.

Tören belediye işçileri ile toplu resim çekilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA