Başkan Aydın Açıklaması'yaşlılarımıza Can Yoldaşı Olmaya Çalışıyoruz'

Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile büyükanne ve büyükbabaları Yaşlılar Haftası dolayısıyla Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Aydın Açıklaması'yaşlılarımıza Can Yoldaşı Olmaya Çalışıyoruz'
Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan ’Yaşlılar Haftası’ kapsamında Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaşlılar ile gençleri buluşturan bir projeye imza atarak okul öğrencilerinin büyükbabaları ve büyükannelerinin güzel bir gün geçirmesi için program düzenledi.

Yaşlılarla gençleri buluşturan program için okul öğrencileri ile büyükanne ve babaları Belediye Başkanı Sami Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Okul Müdürü Hatice Gün,"Her yıl 18-24 Mart tarihleri ’Yaşlılar Haftası’ olarak kutlanıyor. Bizlerde farklı bir etkinlik yapmak istedik. Bunun için okulumuzdaki öğrencilerimizle büyük anne ve babalarının farklı bir gün yaşamaları amacıyla önce devlet büyüklerimizi ziyaret ettik, sonrasında da birlikte bir yemek yiyerek yaşlılarımız ile gençlerimiz arasında köprü olmak ve gençlerin yaşlıları anlamasını istedik" dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Her yaşın kendine göre güzellikleri var, bunların hepsinin güzelliklerini yaşayabilmek lazım. Bir torununun dedesinin veya ninesinin elini öpmesi yaşlılarımız için çok önemli. Ancak günümüzde yaşlılar kendi köşelerine çekiliyorlar, çocuklarda kendi dünyasında yaşıyor. Çocukların dünyası tamamen sosyal ağ üzerinde çoğu zaman bu telefon bağımlılığı çocukların kaza yapmasına sebep oluyor. Çocuklarla anne ve babayla aynı zamanda yaşlılarımızla bu kaynaşmayı bizim sağlamamız lazım Bu bakımdan gerçekleştirdiğiniz çalışma çok önemli, hepinizi kutluyorum" şeklinde konuştu.

Gençken vaktin çabuk geçtiğinin anlaşılamadığını söyleyen Aydın,"Bazen kendi evlatlarımız anneyi babayı anlamıyor, onları yük olarak görüyor. Biz onların evladı, can yoldaşı olmaya çalışıyoruz. İnsana; sevgi ve şefkatle yaklaşmak çok önemli.İnsan yaşlandıkça çocuklaşır, belli bir olgunluğa gelir ve saygı görmek ister. İşte bu sebeple yaşlılarımızla mümkün mertebe ilgilenmeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA