Antalya'da En Güzel Ağaç Seçiliyor

Muratpaşa Belediyesi, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 22-26 Mart 2017 Ormancılık haftası dolayısıyla, Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi ve Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği (AKSAN) işbirliğinde en güzel kent ağacını seçecek.

Antalya'da En Güzel Ağaç Seçiliyor
Muratpaşa Belediyesi, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 22-26 Mart 2017 Ormancılık Haftası dolayısıyla, Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi ve AKSAN işbirliğinde ‘1. Antalya Kent Ağaçları Güzellik Yarışması ve Süs bitkileri Festivali’ni gerçekleştiriyor.

Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek festival 22 Mart Çarşamba günü saat 11.00’de başlayacak. Engelliler Sanat Evi’nin 20 kişilik korosunun sahne alacağı açılış törenin ardından 26 Mart Pazar gününe kadar Kent Meydanı’nda açık kalacak Adnan Ceylan Atık Ağaç Heykel, İsmet Yücel Ağaç Kökleri, Durul Bakan Atık Ağaç Heykel sergileri gezilecek.

‘Kentim için’

Hafta boyunca enerji verimli preslenmiş odun ısıtma sistemleri sergisi ve gösterisi, çocuklar için ödüllü yarışmalar, bilgilendirme ve eğitim etkinlikleri, çiçekli bitki dikimi ve teraryum atölye çalışmalarının gerçekleştirileceği Kent Meydanı’nda ayrıca “Kentim İçin en Güzel Ağacı Seçiyorum” başlığıyla bir de güzellik yarışması yapılacak.

Yarışma için peyzaj firmaları kent sokak, cadde ve parkları için uygun boylu ağaçlar ile süs bitkileri sergileyecek. 22 -26 Mart arasında ziyaretçiler beğendikleri ve kent için uygun gördükleri ağaçları oylayacaklar. Oylama Pazar günü hariç 11.00 ile 19.00 saatleri arasında yapılabilecek. 26 Mart Pazar günü ise saat 15.00’de sandıklar kapanacak ve Doç. Dr. Meryem Atik, Sema Nur Kurt, Ebru Manavoğlu, Mehmet Rıza Ünlü, Teoman Akçalı, Doç. Dr. Ali Kavgacı’dan oluşan jüri de seçimini yapıp iki oylama sonucu dereceye giren ağaçlar seçilecek.

Orman oyunları olimpiyatı

Hafta kapsamında ayrıca 1. Orman Oyunları Olimpiyatı da Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Spor Bilimleri Fakültesi ve Turizm Fakültesi öğrencilerinin yarışacağı olimpiyatlarda ağaç yaşı, yıllık ortalama artım ve hacim hesabı, tomruk yuvarlama ve kesme, odun istif, kozalak toplama gibi yarışmalar düzenlenecek. Olimpiyat 23 Mart Perşembe saat 12.00’de başlayacak.

Gezi programı

Ormancılık Haftası’nda ayrıca 25 Mart Cumartesi günü Lara Kumulları, Obruk Ormanı’na Tuncay Neyişçi’nin rehberliğinde bir de gezi düzenlenecek. Saat 10.00’da gezi için Cumhuriyet Meydanı’ndan otobüs hareket edecek ve gezide ayrıca flütte İrem Korkmaz ve gitarda Melike Azğın’ın yer alacağı konser gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA