Alanya'da Su Kabağı Projesi İçin İlk Tohumlar Atıldı

Alanya Kent Konseyi’nin başlattığı ‘Alanya ve Çevresi Su Kabağı Geliştirme Projesi’nde ilk tohumlar atıldı.

Alanya'da Su Kabağı Projesi İçin İlk Tohumlar Atıldı
Alanya Belediyesi’nin Oba Mahallesi’nde bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında gerçekleştirilen programa Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ile Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.



Özcan: “Su kabağını birincil tanıtım ürünü haline getireceğiz”

Alanya Belediyesi’nin fidan yetiştirme serasında bir açıklama yapan Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan su kabağı projesinde emeği geçenlere teşekkür ederken şunları söyledi: “Bugün su kabağı tohumlarının toprakla buluşmasını sizlerle gerçekleştireceğiz. Alanya’nın mahallelerinde su kabağı yetiştirmek eski bir gelenektir. Su kabağını şehrin birinci tanıtım ürünü haline getirmek projemizdeki başlıca amacımız. Su kabağını ekerek fidan oluştuktan sonra bunları köylülere, halkımıza, turizmcilere dağıtacağız. Projenin daha ileriki aşamasında Türkiye’de kalan ustalarla bir workshop halinde Alanya’da süsleme sanatını göstereceğiz.”

Su kabağının ilk tohumları toprakla buluştu

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Bitki Yetiştirme Serası’nda gerçekleşen etkinlikte, ilk su kabağı tohumlarını Başkan Yücel, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ile birlikte ekti. Ardından etkinliğe katılan bütün misafirler, onlarca tohumu toprakla buluşturdu.
Kaynak: İHA