Akşehir Belediyesinde TYP Kapsamında 80 Kişi İş Başı Yapıyor

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi ve İŞKUR işbirliği ile Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, Akşehir Belediyesinde çalışacak geçici işçiler kura çekimi ile belirlendi.

Akşehir Belediyesinde TYP Kapsamında 80 Kişi İş Başı Yapıyor
Geçici işçilerin belirlenmesi amacıyla Akşehir Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde kura çekimi yapıldı. Noter huzurunda yapılan kura çekimine Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, İŞKUR Şube Müdürü Abdurrahman Keskin, Akşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü personeli ve İŞKUR’a başvuruda bulunan geçici işçiler katıldı.

Proje kapsamında 80 işçiye ihtiyaç duyulurken, işe girmek için145’i kadın 91’i erkek olmak üzere toplam 236 kişi başvuruda bulundu. Noter huzurunda yapılan çekimde zaman zaman başvuru yapan geçici işçiler de kutudan isim çekerek çalışacak işçileri belirledi. 80 kişinin belirlendiği kura çekimi sonrasında kurada çıkan geçici işçiler, 22 Mart 2017 - 21 Eylül 2017 tarihleri arasında 6 ay süreyle geçici olarak belediyede istihdam edilecek. İş başı yapacak olan 80 kişi, Akşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışacak.
Kaynak: İHA