Akçakale Esnafı Beton Bariyerlerden Yakındı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından esnafa yönelik istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan esnaf, ilçe merkezine konan beton bariyerlerden yakındı.

Akçakale Esnafı Beton Bariyerlerden Yakındı
Akçakale Esnaf ve Sanatkarlar Odasının düzenlediği istişare toplantısında konuşan Başkan Ömer Ay, güvenlik gerekçesiyle ilçe merkezindeki bazı kamu kurum ve kuruluşların önüne konularak sokakların kapatılmasının esnafa zarar verdiğini söyledi.

Başkan Ömer Ay konuşmasında, “Esnafımızın sıkıntıları var ve her geçen gün sıkıntıları artıyor. Burada bir birimize yardımcı olacağız ve istişare edeceğiz. Bir araya gelmemizin en önemli konusu son günlerde Akçakale esnaflarımızdan bizlere şikayetler gelmektedir. Bu şikayetlerin asıl önemi, şehir merkezimizdeki bariyerlerin şehri birbirinden koparmış olmasıdır. Bundan dolayı esnaf ve sanatkarlarımız siftah etmeden eve gittiklerini, özelikle aşağı esnafımızın durumunun dayanılamaz hale geldiğini dile getirmektedirler. Bu durumu ilçe kaymakamı ve ilçe emniyet müdürümüzle görüştük. Bu taleplerimizi dile getirdik. Pazartesi günü esnafımızın bu yöndeki taleplerini tekrar gündeme getireceğiz. İlçemizin nüfusu 100 bin. Suriyeli misafirlerimizin sayısı da 100 bine dayanmıştır. Sıkıntılarımızdan biri de ilçedeki esnafımız vergisini yatırıyor, sicilini kaydını yapıyor, denetime tabi ancak Suriyeli esnaf misafirlerimiz herhangi bir denetime tutulmadıkları gibi kayıtları da yok. Bundan dolayı Akçakale esnafı olarak rahatsız olmaktayız. Bu güne kadar idare ettik ancak bundan sonra yetkililere sesleniyoruz. Esnafımızın şikayetleri büyüdükçe büyüyor. Bugüne kadar sabrettik bundan sonra ne yapabiliriz. Öncelikle bu bariyerlerin bir an evvel açılması, sonra da bu eşitsizliğin ortadan kaldırılması konusunda, ilçe esnafı gibi Suriyeli esnafımızın da kontrole tabi tutulmasını istiyoruz" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA