AK Parti Gaziantep Milletvekil Canan Candemir Çelik Açıklaması

AK Parti Gaziantep Milletvekil Canan Candemir Çelik, izdivaç programlarının topluma uyuşturucu ve terör kadar zarar verdiğini söyledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekil Canan Candemir Çelik Açıklaması
Mecliste evlilik programlarıyla alakalı gelen şikayetler üzerine kurulan alt komisyonun başkanı olan AK Parti Gaziantep Milletvekil Canan Candemir Çelik, evlilik programlarının aile yapısına büyük zarar verdiğinin altını çizerek, devletin aile bütünlüğünü korumakla görevli olduğunu ifade etti.

Milletvekili Çelik, bu programların toplumun dinamik yapısına terör ve uyuşturucu kadar zarar verdiğinin altını çizerek, “Komisyonumuz gelen şikayetler üzerine ve olayın vahabeti üzerine kuruldu. Bu programlar, toplumun dinamiklerine toplumun en temel yapısına terörün ve uyuşturucunun verdiği zarar kadar büyük zararlar veriyor. Evlilik ve izdivaç programları en temel yapımız olan toplumun en güçlü olması gereken aile yapımıza çok büyük zarar veriyor. Biz de gelen şikayetler üzerine böyle bir çalışma yapılması gerektiğini gördük. Anayasada devletin ailenin bütünlüğünü korumasına ilişkin çok açık ifadeleri var. Devlet bu konuyla ilgili direk bu yasada görevlendirilmiştir. Bizim bugün gördüğümüz evlilik programlarında direk aile bütünlüğümüze ve en kutsal değerimiz olan evlilik kurumuna çok büyük zarar verdiğini, çok gayri ahlaki içeriklerin olduğunu, insanların orada kadın-erkek direkt maddiyat üzerinden indirgendiğini ve içerik olarak da insanları toplumu çok rahatsız edici içerikler olduğunu görüyoruz. Kadınlarımıza, kızlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize, insanlarımıza hakarete varacak cümlelerin dahi kullanıldığını, insanları fiziksel özelliklerinden dolayı eleştirildiği, maddi varlıklarına göre eleştirildiği değerlendirildiği programları hep beraber görüyoruz. Bunlar toplumumuza ve toplumun temelini oluşturan aile yapımızın kurulmasında en önemli süreç olan evlilik sürecine ve mahremimize en büyük saldırıyı yapıyor. Milyonları eğlendirmek adına en mahrem olan anların deşifre edilerek insanların önünde sergilenmesi ve bunu sanki iyi bir şey yapılıyormuş gibi gösterilmesi doğru değil diye düşünüyorum. Böylelikle toplumun dinamiklerine toplumun en temel yapısına terörün ve uyuşturucunun verdiği zarar kadar büyük zararlar veriyor. Bu programlar toplumumuzda da çok büyük bir tepki ile karşı karşıyadır. Biz de üzerimize düşen çalışmayı yerine getiriyoruz ve gereğini yapacağız” dedi.

Kaynak: İHA