Adıyaman'da Tüm Öğrenciler Derse Spor Yaparak Başladı

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Gün Sporla Aydın” Proje ile öğrenciler derse başlamadan spor yapıyor.

Adıyaman'da Tüm Öğrenciler Derse Spor Yaparak Başladı
Adıyaman merkez, ilçe ve köylerde öğrenim gören tüm öğrencilere ders başlamadan önce 8-10 dakikalık egzersiz hareketleri ile güne daha sağlıklı başlıyor. Projenin açılışı İnönü İlkokulu’nda yapıldı. Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya’nın da katıldığı spor etkinliğinde öğrenciler spor yaptıktan sonra derse başladı.

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Proje ile öğrencilerin her sabah fiziksel aktiviteler ile güne enerjik ve mutlu başlamalarını sağlamak, onları öğrenmeye hazır hale getirmek, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini olumlu yönde etkilemek, sporu sevdirmek, sporun sağlığa faydalarını öğretmek ve toplumun fiziksel aktivite konusunda farkındalık oluşturarak çocukların sağlıklı yaşamalarını sağlamak istiyoruz. Öğrencilerin ruhsal ve fiziksel açıdan gelişimini sağlamak, okullarda şiddet içeren olayların düşürülmesi, disipline yönelik problemlerin azaltılması, madde bağımlılığına yönelimin azaltılması, toplumda spor ve egzersizin önemi hakkında farkındalık oluşturmak, kahvaltı yapmanın önemine vurgulamak, okullarımızda oluşturulacak sinerji ile bu projeyi toplumun tamamına yaymayı amaçlıyoruz. Bu uygulama eğitim ve öğretim süresince uygulanacaktır” dedi.

Kaynak: İHA