15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat, Gediz'de

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde yaralanan Safiye Bayat, '15 Temmuz, kimilerine göre bir kalkışmanın, bir darbenin gecesi olabilir. Lakin bizim için Allah’ın inayetiyle bize bahşedilmiş kutlu bir doğumun düğün gecesidir.' dedi.

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Memur Sen İlçe Temsilciliği ve Gediz Halk Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen '15 Temmuz Demokrasi Zaferi' programına katılan Bayat, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.

Gediz Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen programda konuşan Bayat, 15 Temmuz gecesinin Türkiye tarihi için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

'15 Temmuz gazisi olarak gazaya yürümüş, şehitlik mertebesine bir tık kalmış bir kardeşinizim.' diyen Bayat, şöyle konuştu:

'15 Temmuz, kimilerine göre bir kalkışmanın, bir darbenin gecesi olabilir. Lakin bizim için Allah'ın inayetiyle bize bahşedilmiş kutlu bir doğumun düğün gecesidir. Çünkü inananların zafer kazandığını ayetle sabitleyip taçlandırmış olduk. Biz bundan önce darbe yapanlara nasıl cevaplar verdiğinizi bilmeyenlerin evlatlarıyız, evet doğrudur. 93 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir sürü darbelere tanıklık etmiş bu milletin evlatları olarak, darbeye dur diyememiş dünün evlatlarının çocukları bugün bizler, bu milletin artık küllerinin silkelendiği, imanının ortaya çıktığı bir güne uyanmışızdır.'

Bayat, kendisine şehitlik mertebesinin nasip olmadığına işaret ederek, 15 Temmuz'da yaşadıklarının kendini maddi manevi doyurduğunu ifade etti.

Kaynak: AA