Zeytinyağı Fiyatındaki Artış

Germencik Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi Müdürü Nabat: 'Zeytinyağı fiyatlarındaki artış üreticiyi sevindirdi.'

Germencik Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi Müdürü Serkan Nabat, zeytinde rekoltenin düşük olmasına rağmen zeytinyağı fiyatlarındaki artışın üreticiyi sevindirdiğini bildirdi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Nabat, zeytinde rekolte düşüklüğü olduğunu belirterek bu yıl ki zeytinyağı üretimi hakkında değerlendirmede bulundu.

Nabat, 'Zeytinyağı fiyatlarındaki artış üreticiyi bir nebze de olsa sevindiriyor. Geçen yıl da bu yıl da yaşanan rekolte düşüklüğü üreticilerimizi, ortaklarımızı tedirgin ediyordu. Ancak zeytin yağındaki fiyatların artış bize moral veriyor. Geçen yıla göre hemen hemen aynı ürünü işledik. Yağ aldık diyebilirim.' dedi.

Geçen yıla oranla zeytin işleme oranlarında düşüş olduğunu savunan Nabat, 'Şimdi 1 milyonu geçtik. Fiyatların belli olması ile bunda rekoltenin düşük olması da etken oldu. Normalde bu sene 2-3 milyon ton işlememiz gerekiyordu. Ancak 1 milyon tonu geçtik. Geçen yıl zeytinin alım yılı olmamasına rağmen bu sene kadar zeytin işledik.' ifadelerini kullandı.

Sezon başında zeytinyağının 9 liraya kadar düştüğüne dikkati çeken Nabat, şu anda zeytinyağının kilosunu 13,45 liradan aldıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA