Vali Nayir Müzeleri Ziyaret Etti

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, kentteki Anadolu Kültür Sanat ve Arkeoloji ile Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Arkeoloji müzelerini ziyaret etti.

Nayir, Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığındaki, 1937 yılında İngilizler tarafından Türkmen Dağı taşından inşa edilen binada, 2005 yılında hizmete giren Kütahya Anadolu Kültür Sanat ve Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu ile müzeyi gezen Nayir, müzedeki arkeolojik eserleri, sikkeleri, çinileri ve Kütahyalı sanatçıların yağlı boya tablolarını inceledi.

Nayir, daha sonra Seyitömer Linyit İşletmeleri kömür sahasındaki Seyitömer höyüğünde gerçekleştirilen arkeolojik kazı çalışmalarında bulunan eserlerin topluca sergilendiği ve 2011 yılında hizmete açılan DPÜ Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etti.

Vali Nayir buradaki ziyaretinde de DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören eşliğinde, Erken Tunç ve Orta Tunç çağları ile Hellenistik dönemden pişmiş toprak, taş, kemik ve bronz parçalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretlerde Vali Nayir'e İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez ile Müze Müdürü Metin Türktüzün eşlik etti.

Kaynak: AA