Vali Gül Açıklaması 'SODES'ten 8 Milyon Kaynak Aktarılacak'

Sivas Valisi Davut Gül, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 8 milyon lira kaynak aktarılacağını söyledi.

Vali Gül Açıklaması 'SODES'ten 8 Milyon Kaynak Aktarılacak'
2008 yılında uygulamaya başlanan dezavantajlı illerin beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmak amacıyla illerde göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen SODES’in tanıtımı yapıldı.

İl Özel İdaresi Meclis Salonunda yapılan tanıtım toplantısına Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, vali yardımcıları Yeliz Yıldızhan, Zihni Yıldızhan, Mehmet Nebi Kaya, kaymakamlar ile il müdürleri katıldı.

Program SODES’in tanıtım filmi ile başladı.

Daha sonra konuşan Vali Davut Gül belediye başkanlarının, kaymakamların veya sivil toplum kuruluşu başkanlarının zaman zaman birçok taleple karşılaştığını belirterek, "Bu talepler yerinde ve çok gerekli olmasına rağmen ona bir para aktaramıyoruz. İşte SODES bunu sağlayacak. 2015 yılında yaklaşık olarak 6,1 milyon TL kaynak aktarılmış. Muhtemelen bu sene de 8 milyonunun üzerinde bir kaynak kullanacağız. Eskiden Sivas SODES’e dahil değildi. Son 4 yılda SODES’e dahil oldu ve bu kaynaklardan faydalanmaya başladı.

" diye konuştu.

Kaynak: İHA