Ünye'de Meslek Liseleri Toplantısı

Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, ilçedeki mesleki ve teknik Anadolu lisesi müdürleri, oda ve borsa temsilcileri ile esnaf odalarıyla yaptığı toplantıda, mesleki eleman yetiştiren liselerin durum değerlendirmesini yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu'nda düzenlenen toplantıda, ilçedeki meslek liseleri, öğrenci sayıları, mezunlarına ilişkin bir sunum yapıldı, meslek liseleriyle ilgili yeni yapılan düzenlemeler anlatıldı.

Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantıda ilçedeki meslek eğitiminin son durumunu, meslek liselerinde okuyan öğrencilerin sorunlarını ve staj yapılan kurumların değerlendirilmesini yaptıklarını söyledi.

Meslek odaları, borsa ve kurumların talep, öneri ve sorunlarını da dinlediklerini belirten Erdem, meslek liselerinde mevcut bölümler ve açılması gereken bölümlerle ilgili fikir alışverişi yaptıklarını ifade etti.

İhtiyaca göre meslek liseleri bölümlerinde güncelleme yapacaklarını belirten Erdem, 'Meslek liselerimizdeki bazı alan ve bölüm dallarını güncellememiz gerekiyorsa bunu da değerlendireceğiz. Yılların alışkanlığı olarak ‘bu bölüm devam etsin’ denebilir, ama bu bölümün piyasada karşılığı yoksa, bunu bütün meslek lisesi müdürlerimizle görüşerek revize edeceğiz. Bölümlerimizde ihtiyaca göre güncelleme yapacağız.' dedi.

Kaynak: AA