Türk İmar-Sen Niğde İl Temsilcisi Murat Kestek;

Türk İmar-Sen Niğde İl Temsilcisi Murat Kestek; Sivil Savunma haftası nedeni ile bir basın açıklaması yaptı. İl Temsilcisi Murat Kestek, yaptığı basın açıklamasında AFAD personelinin sorunlarının çözülerek taleplerinin karşılanması da çok önem taşımakta olduğunu söyledi.

Türk İmar-Sen Niğde İl Temsilcisi Murat Kestek;
‘AFAD personeli sayısının arttırılmalı’

Kestek, ‘‘28 Şubat Sivil Savunma günü olarak kutlanmaktadır. Sivil savunmanın temel amacı savaş ve felaketlerde zamanlarında halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, Doğal felaketlerde can ve mal kurtarma, Yok olmaları, çalışmaz duruma gelmeleri durumunda hayatı büyük ölçüde etkileyecek olan resmi ve özel kurumların, tesislerin korunması, onarılması, gerektiğinde yenilenmesidir. Sivil savunmanın temeli; birey, aile, toplum ve kurumların sorumluluk bilinçleriyle sağlanmaktadır. Ancak bu çalışmalar devletin hazırlık, yönlendirme, eğitim ve gözetiminde yürütülmektedir. Bu amaçla Türkiye’de faaliyet yürüten temel kurum, Bu hizmetleri vatandaşla buluşturan da AFAD personelidir. Ülke için böylesine kritik bir görev yürüten AFAD personelinin sorunlarının çözülerek taleplerinin karşılanması da çok önem taşımaktadır ve üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir durumdur. Türk İmar-Sen olarak bu konuda aşağıda sıraladığımız sıkıntıların çözülmesi büyük bir önem arz etmektedir: AFAD personeli sayısının arttırılmalı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Binalarının Fiziki Şartlarının yetersiz olması sebebi ile hizmet binalarının bir an önce yenilenmelidir.’’ dedi.

AFAD çalışanlarına, mültecilerin ülkeye girişinden barınmasına, deprem, sel, trafik kazası, arama kurtarma ve ceset çıkarma gibi oldukça zor görevleri olduklarına dikkat çeken Murat Kestek,‘‘Her türlü doğa iklim şartları fark etmeksizin çalışmalarından dolayı Merkez ve Taşra teşkilatının da yararlanacağı AFAD tazminatı çıkarılarak özlük haklarının iyileştirilmelidir. AFAD da Sahada Ağır ve Tehlikeli işlerde çalışan; Arama ve Kurtarma Teknisyeni kadrolu, mühendis, mimar, şehir plancısı, tekniker, teknisyen kadrolarına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ‘’fiili hizmet zammı (yıpranma payı)uygulamasının Usul ve esasları hakkında yönetmenliğe eklenmelidir. Mesai Mefhumu tanımadan 7/24 her türlü Afetlerde çalışan İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri ve Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüklerinde; her türlü afette ve acil durumlar da görev yapan personel ile arama ve kurtarma teknisyenlerine maktu fazla çalışma ücretinin ödenmesinin sağlanmalıdır. Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlükleri ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri Bünyesinde kullanılan her türlü donanımı çok pahalı olan acil kurtarma araçlarının 112 ve itfaiye araçları için ön görülen Bütçe Kanunun da belirtilen Kasko yapılacak araçlar listesine konulmalıdır.’’ diye konuştu.

‘Vekaleten yürütülen illere il müdürlüğü atamalarının kısa süre içerisinde yapılmalı’

Vekaleten yürütülen illere il müdürlüğü atamalarının kısa süre içerisinde yapılması gerektiğine vurgu yapan Kestek, ‘‘Boş olan diğer kadrolara kurum dışı atamaların yapılmaması ayrıca Uzun zamandan beri görevde yükselme Sınavının yapılmaması sebebi ile idari kadrolara dış kurumlardan atamaların önünün kesilerek bir an önce görevde yükselme sınavı açılarak yetişmiş AFAD personelinin bu boş kadrolara atanması sağlanmalıdır. 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası olması vesilesiyle bugüne kadar yürüttükleri ulusal ve uluslararası çalışmalarda ülkemizi başarıyla temsil eden AFAD çalışanlarının Sıkıntılarının çözüm bulması temennisi ile AFAD personeli ve tüm halkımızın Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftasını samimi duygularımla kutlar, savaşsız ve afetsiz günler dileriz." şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA