Tebessüm Gönüllüleri'nden Kök Hücre Bağışı

Adana’da, Türk Kızılayı ve Tebüssüm Gönüllüleri işbirliğiyle kök hücre bağışı kampanyası gerçekleştirildi.

Tebessüm Gönüllüleri'nden Kök Hücre Bağışı
Kök hücre nakli bekleyen hastaların en büyük umudu olan kök hücre bağışına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe katılanlar, belediye bandosu ve davul-zurna eşliğinde halay çekti. Hasta ve ihtiyaç sahibi çocuklar yararına çalışan gönüllüler, daha sonra kök hücre örneklerini verdi.

Her şey çocuklar tebessüm etsin diye

Tebessüm Gönüllüleri adına açıklama yapan Özge Ada Parlakkan, Kızılay işbirliği ile gerçekleştirdikleri bu etkinlikle kök hücre bağışının önemine dikkat çekmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Parlakkan, “Maalesef ki bazı hastalıklar için tek çare kök hücre bağışı. Kök hücre bağışı yaparak bu insanlara, minicik çocuklara, bebeklere yardım edebiliriz. Yoksa hayatlarını kaybedebilir ya da tüm çocukluklarını hastanelerde geçirebilirler. İyilik yapmak çok kolay, insanları Kızılay’a kök hücre bağışına davet ediyoruz. Hayat kurtaralım, birilerinin hayatını değiştirelim, yüzünü güldürelim” dedi.



İyilik yolunda birlikte yürümeye devam

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da 18-50 yaş aralığında olan her sağlıklı bireyin kök hücre nakli için örnek verebileceğine dikkat çekerek, “Olur ya bir hasta ile uyum sağlarsa dokunuz, kan bağışı gibi çok basit bir yöntemle kök hücrelerinizi alıyor ve o kişinin hayatını kurtarmış oluyoruz. Genç arkadaşlarımızın yaptıkları çalışmalar gerçekten anlamlı ve örnek olacak nitelikte. Gençlerimizi böyle dinamik ve üretici görmekten ayrıca mutluluk duyuyoruz. El ele verince tüm güzel hayaller gerçekleşebilir. İyilik yolunda birlikte yürümeye devam etmeliyiz” diye konuştu.



Kızılay’ın Kan Bağış Evi’nin bulunduğu Gençlik Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe; Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet İşgüzar, Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tunçhan Demir ve Tebessüm Gönüllüleri katıldı.

Kaynak: İHA