Sivas'ta SODES Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Sivas'ta, Sosyal Destek Programı (SODES) tanıtım toplantısı düzenlendi.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, il özel idaresi meclis salonunda yapılan toplantıda, 2008 yılında uygulamaya başlanan dezavantajlı illerin beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmak amacıyla illerde göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen SODES'in tanıtımı yapıldı.

Toplantıda konuşan Sivas Valisi Davut Gül, belediye başkanlarının, kaymakamların veya sivil toplum kuruluşu başkanlarının zaman zaman birçok taleple karşılaştığını belirtti.

Bu taleplerin yerinde ve çok gerekli olmasına rağmen para aktaramadıklarını vurgulayan Gül, 'İşte SODES bunu sağlayacak. 2015 yılında yaklaşık olarak 6,1 milyon lira kaynak aktarılmış. Muhtemelen bu sene de 8 milyonunun üzerinde bir kaynak kullanacağız. Sivas SODES kaynaklarından 4 yıldan bu yana faydalanmaya başladı.' ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, vali yardımcıları Yeliz Yıldızhan, Zihni Yıldızhan, Mehmet Nebi Kaya, kaymakamlar ile il müdürleri katıldı.

Kaynak: AA