Silifke'de Erik Hasadı Hazırlığı

İçel’in Silifke ilçesinde örtü altına alınan erik bahçelerinde üreticiler hasat hazırlığı yapıyor.

İçel'in Silifke ilçesinde örtü alınan erik bahçelerinde üreticiler hasat hazırlığı yapıyor.

Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Ali Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, örtü altındaki erik bahçelerindeki ağaçların çiçekten meyveye dönmeye başladığını ve bu ay içerisinde ilk hasadı yapacaklarını kaydetti.

Bu yıl ağır kış şartları nedeniyle 100 dönümlük örtü altındaki eriklerden 50 dönümlük bölümünün zarar gördüğünü ifade eden Şen, bu sezon açık alan dahil olmak üzere toplam 8 bin dönüm araziden erik hasadı yapılacağını belirtti.

Keben başta olmak üzere Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Karahacılı, Ortaören, Kabasakallı, Atayurt, Atakent, Taşucu mahallelerinde erik üretimi yapıldığını vurgulayan Şen, dileklerinin çiftçilerin iyi bir sezon geçirmesi olduğunu söyledi.

Yaşanan ağır kış şartlarından dolayı örtü altında ve açık alanda hasadın bir hafta gecikeceğini anlatan Şen, ilk alınan ürünlerin yüksek fiyattan satılmasını umduklarını sözlerine ekledi.

Üretici Mustafa Göktaş da üretecinin zorlu kış şartları nedeniyle zor günler geçirdiğini belirterek, hasat sonrası oluşacak fiyatların çiftçiyi bir nebze de olsa mutlu etmesi dileğinde bulundu.

Kaynak: AA