SAMDOB 'Carmen Operası'nı Yeniden Sahneleyecek

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), yılın ilk ve en büyük prodüksiyonlarından biri olarak sahnelediği 'Carmen' operasını yeniden sanatseverle buluşturmaya hazırlanıyor.

SAMDOB'dan yapılan yazılı açıklamada, opera edebiyatının önemli birkaç yapıtından biri olarak kabul edilen ve dünya genelinde en çok sahnelenen operaların başında gelen Carmen operasının yeniden sanatseverlerin beğenisine sunulacağı belirtildi.

Operanın yeni yılın ilk haftasında sahnelendiği bildirilen açıklamada, eserin büyük ilgi görmesi ve yoğun istek üzerine 4 Mart'ta tekrar izleyiciyle buluşacağı kaydedildi.

Eserin, konusunun yanı sıra Fransız besteci George Bizet'in bestelediği müziği ile ölümsüzleştiği vurgulanan açıklamada, 'Haldun Özörten'in günlük göndermeler içeren rejisi ile sahneleniyor. Yapıtın orkestra şefliğini Tulio Gagliardo Varas, dekor tasarımını Çağda Çitkaya, kostüm tasarımını Sevtaç Demirer Ulaş, koreografisini Serhat Nüfusçu, ışık tasarımını ise Oğuz Murat Yılmaz üstleniyor.' ifadesi kullanıldı.

Bir tütün işçisi olan genç ve güzel Carmen'e gönlünü kaptıran, bir süre sonra kendisinden sıkılan Carmen tarafından kandırıldığı izlenimine kapılan Onbaşı Don Jose'nin trajik serüvenin anlatıldığı operada, insana ait gerçekler renkli bir panorama şeklinde sanatseverlere aktarılıyor.

Kaynak: AA