Özel İdarenin 2016 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi

İl Özel İdaresinin 2016 yılı faaliyet raporu il genel meclisinde kabul edildi.

Özel İdarenin 2016 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi
5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 39. Maddesi, 5018 Sayılı mali yönetim kontrol kanununun 41. maddesi ve faaliyet raporları hazırlanmasına ilişkin yönetmelik doğrultusunda hazırlanan İl Özel İdaresinin 2016 yılı faaliyet raporu İl Genel Meclisine sunuldu. 2016 Yılı Faaliyet Raporuyla ilgili İl Özel İdaresi Genel Sekreter Mustafa Bolat, ayrıntılı olarak açıklamalarda bulundu ve Meclis Üyelerinin sordukları soruları cevaplandırdı.

Faaliyet raporunun sunumunun ardından Kilis Valisi İsmail Çataklı, İl Özel İdaresinin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti diye getirerek, “ Özellikle araç gereç temini ve İdaremizin belli programlar ve hedefler doğrultusunda yürüttüğü özverili ve başarılı hizmetler sebebiyle başta hükümetimiz, Milletvekillerimiz, İl Genel Meclisi ve İdaremizin başta Genel Sekreteri olmak üzere bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar yürütülürken kurumun mali disiplini ön plana alınmış, bütçe açığı oluşmayacak bir şekilde gelir-gider dengesi oluşturulmuş, bütçe denkliği sağlanmasına özel önem verilmiş olup, İdaremiz borçsuz, yatırımlarını aksatmadan gerçekleştirebilen bir kurum haline gelmiştir” dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Metin Karakuş, "İdaremizle işbirliği halinde uyumlu bir çalışma sergileyerek, hizmet verdiğimiz kişi ve kurumların memnuniyetini en üst seviyede tutmaya gayret gösteren, sürekli iyileşmeyi ve hizmet standardını yükseltmeyi hedefleyen, ilimizin gelişimine katkıda bulunmak için çalışan, başta Hükümetimiz, Milletvekillerimiz, İl Genel Meclisi ve İdaremizin başta Genel Sekreter olmak üzere idaremizin her kademedeki kıymetli çalışanlarına şahsım ve İl Genel Meclisi Üyeleri adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Faaliyet raporu katılan meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
Kaynak: İHA