'Mersin Kışlası' Alanı İçin Dava Açıldı

Mimarlar Odası İçel Şubesi Temsilcisi Yılmaz: 'Bugün Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun kararına karşı dava açtık'.

Mimarlar Odası İçel Şubesi, eski İçel Kışlası'nın bulunduğu alanın imara açılmasının önlenmesi amacıyla Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kuruluna karşı dava açtı.

İçel Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun yanında bulunan alanda 1904 yılında inşa edilen İçel Kışlası'na ait 30 bin metrekarelik alanın OYAK Genel Müdürlüğünün mülkiyetine geçmesinden sonra 1995 yılında Adana Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tarihi ve doğal sit alanı olarak tescillendiğini belirtti.

Lokmanoğlu, arazi üzerinde çeşitli zamanlarda yapılaşma için teşebbüslerde bulunulduğunu ancak çabaların sonuçsuz kaldığını söyledi.

İçel Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Mimarlar Odası İçel Şubesi Temsilcisi Abdullah Yılmaz da kışla alanının yapılaşmaya açılmasına kesinlikle karşı olduklarını söyledi.

Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kuruluna karşı dava açtıklarını kaydeden Yılmaz, 'Tarihi sit alanı içinde olduğu zaman hiçbir yapılaşmanın yapılamayacağı, bitki örtüsü dahil her şeyin korunması gerekli olan bir alan, turizm yapılarının inşasına uygun olarak otel yapılaşmasına açılmıştır. Biz, böyle bir oldu bittiye karşıyız. Bir kentsel tasarım yarışmasıyla kışla alanını da içine alan o bölgenin İçel halkına kazandırılmasını istiyoruz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA