Kurtulmuş, Bağcılar'da AK Partili Kadınlara Hitap Etti

Kurtulmuş: ''18 yaşında milletvekili olur mu?' Size bu soruyu soranlara siz de şöyle deyin; 'Fatih Sultan Mehmet, çağ açıp kapadı demiyor musunuz? Biz aynı milletin çocuklarıyız. Bu milletin çocukları Allah'ın izniyle nice genç liderler çıkaracak, nice genç çocuklar milletin önüne düşecek.' İnşallah, bu milletin içinden nice cevherler çıkacaktır' 'Siyasi darbelerin önünü kesmek için, askeri darbelerin önünü kesmek için, parti kapatmaların önüne geçmek için, siyasi belirsizlik ve kaosların önüne geçmek için bu eski sistemi kaldırmak mecburiyetindeyiz'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ''18 yaşında milletvekili olur mu?' Size bu soruyu soranlara siz de şöyle deyin; 'Fatih Sultan Mehmet, çağ açıp kapadı demiyor musunuz? Biz aynı milletin çocuklarıyız. Bu milletin çocukları Allah'ın izniyle nice genç liderler çıkaracak, nice genç çocuklar milletin önüne düşecek.' İnşallah, bu milletin içinden nice cevherler çıkacaktır.' dedi.

AK Parti Bağcılar Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Bağcılar Belediyesi Düğün Salonunda düzenlenen sandık yönetim kurulu toplantısında Kurtulmuş, partili kadınların toplantıya ilgisine dikkati çekerek, 'Salondaki bu manzarayı gördükten sonra daha gayretle, şevkle, aşkla çalışacağız. 16 Nisan'da 'Evet' demek için dere tepe dolaşacağız inşallah.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin hayati bir dönüm noktasından daha geçtiğini, AK Parti kadrolarının nice seçimler, nice referandumları geride bırakarak bugünlere kadar bu siyasi hareketi getirdiğini anlatan Kurtulmuş, Türkiye olarak geçmişte zor günler, ağır imtihanlar verildiğini, en son 15 Temmuz'daki hain darbe teşebbüsünün sona erdirildiğini aktardı.

Milletle devletin el ele nasıl verdiğinin 15 Temmuz'da gösterildiğini dile getiren Kurtulmuş, 'Büyük ve güçlü Türkiye'yi istemeyenler, bu coğrafyada, mazlum milletlerin sözcüsü olan Türkiye’yi istemeyenler, 15 Temmuz akşamında avuçlarını yaladı. Şimdi inşallah 16 Nisan'da, 15 Temmuz'daki bu destansı direnişi sandıklarda ortaya koyacağız. Sandıklarda da çok büyük oranda 'Evet' diyerek yeni Türkiye'nin önünü açacağız, yeni Türkiye'nin karşıtlarını da bir tarafa koyacağız.' diye konuştu.

Numan Kurtulmuş, AK Parti teşkilatı mensuplarından canla başla çalışarak, dere tepe dolaşarak neden 'Evet' denilmesi gerektiğinin anlatılmasını istedi.

- 'Mevcut sistem vesayetçi ve çatışmacı'

Türkiye’deki mevcut hükümet sisteminin vesayetçi ve siyasi aktörler arasında, devletin kurum ve kuruluşları arasındaki çatışmanın üzerine oturduğunu belirten Kurtulmuş, 'Siyasi darbelerin önünü kesmek için, askeri darbelerin önünü kesmek için, parti kapatmaların önüne geçmek için, siyasi belirsizlik ve kaosların önüne geçmek için bu eski sistemi kaldırmak mecburiyetindeyiz.' ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, yönetimdeki çift başlılığın ortadan kaldırılması için yeni bir hükümet sistemine ihtiyaç duyulduğunu dile getirerek, 'tek adam' iddialarını hatırlatarak, bu iddiayı dile getirenlerin mevcut anayasanın 104. maddesine bakması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin daha hızlı ve çabuk karar alan bir sisteme kavuşması gerektiğini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 'Vesayeti kaldırmak için, yönetimde çift başlılığı önlemek için, siyasi istikrarsızlığı önlemek için, ekonomik istikrarsızlığı önlemek için inşallah bu millet, 'Evet', 'Evet', 'Evet' diyerek Türkiye'nin önünü açacak.' dedi.

Türkiye'de bazı kesimlerin, 'Recep Tayyip Erdoğan varken iyi de ondan sonra ne olacak?' diye sorduğunu kaydeden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

'Recep Tayyip Erdoğan, yıllardır siyasetin içerisinde olan birisi. Yüksek bir siyasi karizması var, büyük bir siyasi tecrübesi var. Türkiye'nin her yerini avucunun içi gibi biliyor. Milletin sorunlarını avucunun içi gibi biliyor. Allah'a çok şükür millet de Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyor. Recep Tayyip Erdoğan varken zaten problem yok ki... Esas öyle bir sistem olsun ki sistem çok kuvvetli olsun. Biz bu değişimi, ne Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsı için, ne AK Parti'nin kurumsal yapısı için yapıyoruz. Biz bu değişikliği milletimizin geleceği için yapıyoruz. Milletimizin daha huzurlu, daha iyi yönetilebilmesi için yapıyoruz. Biz, aslında Recep Tayyip Erdoğan’dan sonrasını garanti altına almak için bunu yapıyoruz.'

'18 yaşında milletvekili olur mu?' şeklinde de sorular sorulduğunu aktaran Kurtulmuş, 'Size bu soruyu soranlara siz de şöyle deyin; 'Ağzınızı her açtığınızda Fatih Sultan Mehmet, çağ açıp kapadı demiyor musunuz? Biz aynı milletin çocuklarıyız. Bu milletin çocukları Allah'ın izniyle nice genç liderler çıkaracak, nice genç çocuklar milletin önüne düşecek.' İnşallah, bu milletin içinden nice cevherler çıkacaktır.' değerlendirmesini yaptı.

16 Nisan'da sandıktan çıkan sonucun 'Evet' olacağına inandıklarını söyleyen Kurtulmuş, çok çalışacaklarını belirterek, 'Biz seferden sorumluyuz, zaferin sahibi Cenab-ı Allah'tır.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA