Kaş Belediyesi Kedilere 'Miyavhane' Yaptı

Kaş'da sokakta yaşayan kediler için park ve bahçelere 'kedi evleri' konuldu.

Kaş Kaymakamlığı ve Belediye işbirliğinde gerçekleştirilen proje ile ilk etapta 120 kedi kapasiteli 10 kedi evi hazırlandı.

'Miyavhane' adı verilen kedi evlerinden 6'sının Kaş ilçe merkezinde, 3'ünün Kalkan'da, birinin de Patara Mahallesi'nde belirlenen yerlere yerleştirileceği bildirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan tanıtım programına Kaymakam Bilgihan Bayar, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kaş Koordinatör Yardımcısı Musa Yücel, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İlçe Temsilcisi Didem Sakar ve hayvanseverler katıldı.

Kaymakam Bayar burada yaptığı açıklamada, Kaş Belediyesinin hayvanseverleri sevindiren görsel bir çalışma gerçekleştirdiğini söyledi.

Kaş'ta hayvan barınağının donanımlı bir veteriner hekime sahip olduğunu belirten Bayar, bu sayının artırılabileceğini belirtti.

Belediye Başkanı Halil Kocaer de zorlu geçen iklim şartları nedeniyle sokakta yaşayan kediler için park ve bahçelere kedi evleri konulduğunu ifade etti.

Kocaer, 'Gönüllülerce yapılan, zabıtalarca park ve bahçelere yerleştirilen kedi evlerinin kontrolü, görevli belediye ekipleri ve hayvanseverler tarafından düzenli olarak yapılacak. Bu hayvanlara mama da bırakılacak.' dedi.

Kaynak: AA