'Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır' Toplantısı

Kilis Kanser Danışma Komisyonu tarafından 'Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır' Toplantısı yapıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, kanserde erken teşhisin önemi anlatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Halk Sağlığı Müdürü Turgay Happani, vatandaşların Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezine (KETEM) gelmesinin sağlıkları açısından önemli olduğunu belirtti.

Happani, elde edilen verilere göre, Türkiye'de 2015 yılı itibariyle ölüm nedenleri arasında kanserin yüzde 25'lik bir oranda yer aldığını bildirdi.

Kilis’te 2013 ile 2016 yılları arasında toplam 467 çeşit kanser vakasına rastlandığını aktaran Happani, KETEM’de 3 bin 719 kişinin kanser taramasından geçirildiğini dile getirdi.

Toplantıda ayrıca, Halk Sağlığı Uzmanı Ömer Alışkın tarafından Türkiye ve Kilis'teki kanser araştırma verilerini ilişkin sunum yapıldı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Ertuğrul Avcı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Songül Kadıoğlu, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Cengiz Hamdemirci ve Kilis Devlet Hastanesi Başhekimi Erşan Öztin katıldı.

Kaynak: AA