Isparta'da 'Azerbaycan' Konulu Konferans

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Mirkişili: 'Değerleri ortak olan iki ülkeyiz. Azerbaycan ve Türkiye olarak daha iyi daha güçlü olmalıyız'

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Tahir Mirkişili, 'Değerleri ortak olan iki ülkeyiz. Azerbaycan ve Türkiye olarak daha iyi daha güçlü olmalıyız.' dedi.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından, 'Bağımsızlığının 25. Yılında Petrolün Getirdiği Refahın Ardından Azerbaycan' konulu konferans düzenlendi.

Milletvekili Mirkişili, burada yaptığı konuşmada, tüm dünya ülkeleri için büyük önem taşıyan petrolün Azerbaycan'da önemli ölçüde bulunduğunu söyledi.

Ülkelerinin petrolden önemli gelir elde ettiğini belirten Mirkişili, Türkiye ile Azerbaycan'ın iki kardeş ülke olduğunu ifade etti.

Mirkişili, 'Bizler, Türkiye'ye geldiğimizde kendimizi asla yabancı bir yere gelmiş gibi hissetmiyoruz. Değerleri ortak olan iki ülkeyiz. Azerbaycan ve Türkiye olarak daha iyi daha güçlü olmalıyız.' diye konuştu.

Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adalet Muradov da Azerbaycan'ın 25 yıldır bağımsız olduğunu, bu bağımsızlığa ulaşırken büyük sıkıntılardan geçildiğini dile getirdi.

Gelinen süreçte ülkesinin her geçen gün daha iyiye gittiğine dikkati çeken Muradov, önemli petrol rezervine sahip olan Azerbeycan'ın ekonomik gelişmede bu zenginliğin kullanılmasına yönelik çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Türkiye'nin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Muradov, 'Biz iki devlet, tek milletiz. Türkler, her zaman en zor koşullarda yanımızda yer aldı.' dedi.
Kaynak: AA