Girişimci Kadınlardan Gıda İşletmesine Ziyaret

Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından girişimci kadın çiftçilere örnek teşkil etmesi ve fikirlerini uygulamada ışık olması amacıyla, Kofçaz ilçesinde bulunan yöresel ürünlerin işlendiği işletme ziyaret edildi.

Girişimci Kadınlardan Gıda İşletmesine Ziyaret
Ziyarete, Gıda ve Yem Şube Müdürü Funda Eylem Özel, KTV Şube Müdür V. Kemal Sulanç ve Kofçaz İlçe Müdürü Hasan Doğan, Armağan köyü girişimci kadınları ile Kofçaz ilçesinde yaşayan girişimci kadınlar katıldı.

Ziyaretin ilk adımında gıda işletmesi kurulması esnasında gıda mevzuatı hükümlerine göre içermesi gereken asgari, teknik ve hijyenik koşullar anlatıldı. Daha sonra işletme açılabilmesi için gerekli belgeler ve bu belgeye nasıl sahip olunacağı konusunda bilgilendirme yapıldı.

İşletme sahibi Ayhan Yakar, bu işe nasıl başladığını, karşılaştığı sorunlar ve şuan geldiği aşama hakkında bilgi ve deneyimlerini anlattı. Kadın girişimcilere her türlü desteği vermeye hazır olduğunu dile getirdi.

Program Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli Gıda Mühendisi Umut Yoldaş’ın gıda işletmelerinin taşıması gereken şartları konu alan sunumuyla sona erdi.
Kaynak: İHA