Gazeteciler Cemiyetleri Gülşehir Belediyesine Tepki Gösterdi

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Kapadokya Gazeteciler Cemiyet Başkanları Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy’a tepki gösterdi.

Gazeteciler Cemiyetleri Gülşehir Belediyesine Tepki Gösterdi
Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy’un makam aracı ile içkili ortama gitmesinin haber yapan yerel bir internet sitesi sahibinin işletmesine gözdağı verir gibi zabıta ekiplerini göndermesine tepki gösteren Nevşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Bayram Ekici, Kapadokya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Osman Koca, gazeteci Can Taşkın’ı iş yerinde ziyaret etti.

Kapadokya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Osman Koca burada yaptığı açıklamada gazetecilerin haber yapma özgürlüğüne adeta darbe vurmak isteyen Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy’a tepki gösterdi. Koca, “ Nevşehir’de görevini yapan meslektaşlarımıza dün olduğu gibi bugünde sahip çıkıyoruz. Gazeteciler kamuoyunu aydınlatmak için gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadırlar. Meslektaşımızın Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısyo’un makam aracı ile alkol ortamına gitmesini haber yapmasının ardından belediye başkanı önce devletin resmi sitesinden “İt ürür kervan yürür” açıklamasını yayınlatıp ardından ise meslektaşımızın iş yerine zabıta ekiplerini göndermesi hiç hoş bir şey değil. Bir belediye sitesi kimsenin babasının malı değildir. Özeli değildir. Bir belediye başkanı resmi siteden kimseye hakaret edemez. Kamuoyu gazetecilerin yapmış olduğu haberleri okuyup zaten kendileri değerlendirmektedir. Öncelikle devletin resmi sitesinde böyle bir başlık şeklinde haber yayımlatılması bir kere suçtur. Biz bugün gazeteci arkadaşımızın yanında olduğunu bir kez daha söylemek istiyoruz. Unutmayalım makamlar geçici kurumlar kalıcıdır” dedi.

Nevşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Bayram Ekici de, "Gazeteciler belli bir baskı altına alarak adeta tehdit eder gibi iş yerine zabıta ekiplerini gönderen Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy’u kınıyoruz. Meslektaşlarımız kamuoyunun bilgilendirilmesi adına gece gündüz çalışmaktadırlar. Tabi ki gazetecilerimiz haberlerini yazacaklardır. Ancak yazılan bir haber karşısında eğer rahatsız olan bir taraf varsa bunu mahkemeye başvurarak yapabilir. Ancak iş yerine adeta gözdağı verir gibi zabıta ekipleri gönderilmez. Bugün burada her iki cemiyet olarak meslektaşımızı ziyaret etmek için geldik. Umarım bir daha böyle olaylar ile karşılaşmayız” diye konuştu.

Kaynak: İHA