Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (EDHAYKO) Yönetim Kurulu üyeleri, 'Sokaktaki Can' Projesi kapsamında öğrencilere seminer verdi.

EDHAYKO Başkan Yardımcısı Ayşen Seçkin, yaptığı açıklamada, Şükrüpaşa İlkokulunda düzenledikleri seminerle öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak istediklerini belirtti.

Öğrencilere sokak hayvanlarının yaşam koşulları ve hakları konusunda bilgiler aktardıklarını aktaran Seçkin, 'Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla ortaklaşa yürüttüğümüz proje kapsamında öğrencilerimizle buluşup seminerler veriyoruz. Onlara hayvan sevgisi kazandırmak için çaba sarf ediyoruz. Projede emeği geçen arkadaşlarımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

-Akmeşe, Bedesten Çarşısı esnafını ziyaret etti

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Bedesten Çarşısı esnafını ziyaret etti.

Ziyaretlerinde esnafların istek ve sıkıntılarını dinleyen Akmeşe, her zaman esnafın yanında olduklarını belirtti.

Akmeşe'nin ziyaretlerinde AK Parti Edirne İl Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeleri de yer aldı.

-Havsa'da yangın tatbikatı

Havsa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, kız öğrenci yurdunda yangın tatbikatı yaptı.

İtfaiye ekipleri, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı kız öğrenci yurdunda yaptığı tatbikatta olası bir yangında yaşanacak mahsur kalma olayına karşı öğrencileri ve yurt yetkililerini bilgilendirdi.

Tatbikat gereği balkonda mahsur kalan öğrenciler itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

-Yenikarpuzlu'da belediyenin çalışmaları

Yenikarpuzlu Belediye Başkanı Ufuk Atalay, beldeye kapalı fitness salonu kazandırdıklarını bildirdi.

Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, fitness merkezinin kısa süre içinde hizmete gireceğini belirterek, 'Yenikarpuzlu Belediyesi'ne ait olan atıl durumdaki belediye pasajındaki salon modernize edildi. Salon son teknoloji fitness aletleriyle donatıldı. Beldemiz halkına yakışan bir yer oldu. Yakın bir tarihte hizmete girmesini planlıyoruz. Belde halkımıza hayırlı olsun.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA