Denizli'de FETÖ Davası

Denizli’deki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında, finans ayağı olduğu ileri sürülen iş adamlarının yargılandığı davada, sanıkların savunmaları alınmaya devam edildi.

FETÖ/PDY’nin finans ayağı olduğu ileri sürülen iş adamlarının yargılandığı haklarında dava açılan, 38’i tutuklu 67 işadamının savunmaları alınmaya devam edildi. Denizli 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşma salonu haline getirilen Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’nde görülen davanının 4’ncü celsesinde duruşmasına tutuklu sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

Silahlı örgüt üyesi olmak ve Fetullahçı Terör Örgütü okullarının öğrenci servisini yapmakla suçlanan turizm şirketi sahibi iş adamı Mehmet Sağlam, bugünkü duruşmada savunma yaptı. Sağlam, "Benim gibi bir kişinin terör örgütüne para verdiğini bir kişi ispatlasın, meydanda kendimi yakarım. Ben gaziyim, ne demek destek vermek. Benim çevremdeki insanlar, vatansever ve milliyetçi olduğumu bilirler. 7 aydır tutukluyum. 7 aylık süre devletime feda olsun. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi at izi, it izinden ayrılsın. Varsa it cezasını çeksin. 20 gün önce babam öldü. Cenazesine ellerim kelepçeli katıldım. Mezarına toprak bile atamadım. Fetullah Gülen’in yana gitmedim. İsmimin bile onunla yan yana anılması onur kırıcıdır. Benim servisini çektiğim için suçlandığım okullara, devlet daha önce destek verdi. Bu okullara giden öğrencilerin velileri hakim, savcı, vali, kaymakam, bürokratlardı. Bunların listesini istenirse verebilirim. Bunlar örgüt üyesi olmuyor, ancak biz yaptığımız iş nedeniyle suçlanıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA