Bursa'da Kültür Sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu, '80 Günde Devri Alem', 'Aşk Bir Şey Değildir' ve 'Sara'yı Evlendirmek' oyunlarını sahneleyecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), '80 Günde Devr-i Alem', 'Aşk Bir Şey Değildir' ve 'Sara'yı Evlendirmek' oyunlarını tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

Jules Verne'nin yazdığı, Mark Brown'un oyunlaştırdığı, Başak Kocaoğlu'nun çevirdiği '80 Günde Devri Alem'i Ömer Naci Topçu yönetiyor. Oyunun dekoru Özlem Karabay, giysi tasarımı Funda Çebi, ışık tasarımı da Yakup Çartık'a ait.

Serdar Seçkin, Cem Arabacıoğlu, Acan Ağır Aksoy, Salih Cem Şener, Nergiz Acar, Oğuzhan Erdoğan ve Yasemin Çitak'ın rol aldığı oyunda, Londra'da dikkatleri her zaman üzerinde tutan Bay Phileas Fogg'un 1872'de dünyanın çevresini 80 günde dolaşabileceğine dair iddiaya girmesi ve sonrasında başından geçenler konu ediliyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde (AVP) bugün ve yarın saat 20.00, 4 Mart Cumartesi ise saat 15.00 ve 20.00'de seyirciyle buluşacak.

Şahin Örgel'in yazdığı, Ali Volkan Çetinkaya'nın yönettiği 'Aşk Bir Şey Değildir'in dekorunu Ufuk Üsterman, kostümlerini Ceren Karahan, ışık tasarımı da Yüksel Aymaz üstleniyor. 'Nihal' karakterini Ecehan Şarman Çetinkaya, 'Tekin' karakterini Ali Volkan Çetinkaya'nın canlandırdığı oyunda, evli bir çift odağında kadın-erkek ilişkileri ele alınıyor.

Oyun, Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda bugün, yarın ve 4 Mart'ta saat 18.00'de izleyicisiyle buluşacak.

Sam Bobrick'in yazdığı, Eylül Aktürk'ün Türkçeye çevirdiği ve BDT tarafından sahneye uyarlanan 'Sara'yı Evlendirmek' eserini Murat Sarı yönetiyor. Eserin ışık tasarımı Ali Karaman, dekoru Murat Gülmez, kostümleri Funda Çebi, müzikleri ise Cem İdiz'e ait.

Demet Oran, Kemal Okur, Arzu Tan Bayraktutan, Nazlı Ceren Argon ve Nurettin Örük'ün rol aldığı oyunda, hayatını kariyerine adamış başarılı avukat Sara'nın, kuzeni Martha tarafından sıra dışı ve biraz da çılgınca yöntemlerle evlendirilme çabası anlatılıyor. Oyunda, aşk ve evlilik kavramları da samimi dille irdeleniyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 7 ve 8 Mart'ta saat 20.00'de seyirciyle buluşacak.

Kaynak: AA