Burhaniye'de Mezat Güvercin Meraklılarını Buluşturdu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Güvercin Sevenler Derneği çatısı altında bir araya gelen güvercin meraklıları her hafta sonu güvercin mezadında buluşuyor.

Burhaniye'de Mezat Güvercin Meraklılarını Buluşturdu
İlçenin Geriş mahallesindeki kahvehanede düzenlenen mezatta güvercinler 25 ile 125 lira arasında alıcı bulurken, yüzlerce meraklı da bir araya geliyor. Güvercin sevenler mezada yoğun ilgi gösterirken, Burhaniye yöresinde daha çok dönek güvercinlerin beslendiği vurgulandı. Güvercin Sevenler Derneği İkinci başkanı Muhsin Namlı, güvercin mezatlarının her hafta tekrarlandığını söyledi.

Mezada katılanlardan Güray İmer, ”Çocukluktan beni bu merak var. Bu ihalelere geliyorum. Böyle açık artırmada beğenilen güvercinler satılıyor. Bu gün kuş almadım. Bakmaya izlemeye geldim. İhaleler Pazar günleri Burhaniye’mizde yapılıyor” dedi.

İbrahim Özdur da, ”Kuş merakı var küçüklüğümüzden beri. Besliyoruz uçuruyoruz. Dönüş hastasıyım. Döndürüyoruz bunları. Meraklıyız. Alıyoruz satıyoruz. İhalelere giriyoruz. Bursa, İstanbul ve İzmir’e de gidiyoruz. Alıyoruz satıyoruz” dedi.

Cemil Yıldız ise, ”Beni 50 yaştan sonra kuştu yaptı arkadaşlarım bir çift kuş hediye ederek. Onlar sayesinde burada yüzlerce arkadaş tanıdım. Çok güzel bir merak olduğunu da öğreniyorum. Kesinlikle bu güvercin sevgisini bütün arkadaşlara tavsiye ederim” dedi.

Burhaniye Güvercin Sevenler Derneği İkinci Başkanı Muhsin Namlı da, ”Dernek olarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Burhaniye’nin kuşları bölgede dönek cinsi olarak biliniyor. Eskiden beri yerli kuşlarımız var. Fazla renkli değildir. Fakat bizim kuşlarımız döner yerine gelir. Kuş uçuracağım diyenler için mükemmeldir. Öyle pazarımız var. Uçurmak isteyenler gelip buradan alıyor. Başka yerlerde de her bölgenin değişik kuşları var. Onlar bizde para etmez. Bizimkilerde onlarda para etmez. Reklamımız yok. Öyle olmasına rağmen gene de bölgeye hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

Mezadın sunucusu Mehmet Şentop da, ”İhalemiz çok güzel geçti. İhaleyi benim yapmamı istediler. Bende onları kırmadım. Hobi olarak bu işi yapıyoruz ve seviyoruz. Bütün gençlerimize bunu aşılamak istiyoruz. Sigara içeceklerine ve kahvehanelerde oyun oynayacaklarına güvercin beslesinler.” dedi.

Kaynak: İHA