Bulgaristan'ın AB İlişkileri

Başbakan Gercikov: 'Federalizmle yönetildiğinde, Avrupa'nın geleceğinin daha başarılı olacağına inanıyorum' 'Biz asla AB’nin arka bahçesinde kalmayı kabul etmeyiz. Dolayısıyla Avro Bölgesine girmek üzere girişimlerimizi sürdüreceğiz'

SOFYA – Cumhurbaşkanı Rumen Radev tarafından ülkedeki erken parlamento seçimlerin hazırlamak üzere atanan teknokratlar hükümetinin Başbakanı Ognyan Gercikov, Avrupa’nın geleceğinin federalizmle yönetildiğinde daha başarılı olacağına inandığını söyledi.

Sofya’da görev yapan yabancı ülkelerin büyükelçilerini, çarlık döneminden kalma buharlı lokomotifli trenine bindiren Gercikov, seyahat sırasında Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Jünker’in Avrupa Birliği’nin (AB) geleceğine ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

Başbakan Gercikov, AB'nin, federal bir sistem seçmediği taktirde, ABD, Çin ve Hindistan gibi güçlü ekonomilerle rekabet edemeyeceğine inandığını belirterek, 'Federalizmle yönetildiğinde, Avrupa'nın geleceğinin daha başarılı olacağına inanıyorum.' dedi.

Bulgaristan'ın Avro Bölgesine katılmak üzere yıllardır beklediğini aktaran Gercikov, 'Bulgaristan'ın bu sürecin neresindedir diye sorarsanız, biz asla AB’nin arka bahçesinde kalmayı kabul etmeyiz. Dolayısıyla Avro Bölesine girmek üzere girişimlerimizi sürdüreceğiz.” ifadesini kullandı.

Gercikov, “Bulgaristan’ın bu süreçte hangi viteste hareket edeceğini şimdiden tahmin etmek zor, çünkü bu yöndeki diplomatik çalışmalarımız sürüyor.” diye konuştu.
Kaynak: AA