'Bu Ülke Hepimizin Gözünün Nurudur'

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk: 'Tarih Türkiyesiz şekillenemez, dünya sistemi de Türkiye'siz şekillenemez. Eğer 15 Temmuz'da başarılı olsalardı, bölgedeki Müslüman Kürtleri katledeceklerdi. FETÖ, PKK ve DEAŞ üçlüsüyle birlikte bu coğrafyada ki toprağına ve vatanına sadık Müslüman Kürtleri katledeceklerdi. O gecenin hedeflerinden biri Türkler ve Kürtleri birbirinden ayırıp ülkeyi yaşanmaz hale getirmekti'

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, 'Tarih Türkiyesiz şekillenemez, dünya sistemi de Türkiye'siz şekillenemez. Eğer 15 Temmuz'da başarılı olsalardı, bölgedeki Müslüman Kürtleri katledeceklerdi. FETÖ, PKK ve DEAŞ üçlüsüyle birlikte bu coğrafyadaki toprağına ve vatanına sadık Müslüman Kürtleri katledeceklerdi. O gecenin hedeflerinden biri Türkler ve Kürtleri birbirinden ayırıp ülkeyi yaşanmaz hale getirmekti.' dedi.

Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen 'Tarihin öznesi olma yolunda Türkiye' adlı konferansa katılan Külünk bir konuşma yaptı. Türkiye'nin merkez güç olmasının yolunun Diyarbakır'ı, Gaziantep'i, İstanbul'la birlikte düşünmekten geçtiğini söyledi.

Birilerinin Diyarbakır'ı İstanbul'dan koparabilir miyim hesabını yaptığını ve bunların boşuna uğraştıklarını belirten Külünk şunları kaydetti:

'Avrupa Birliği eğer bir medeniyet inşa etmek istiyorsa bu medeniyette küreselleşsin istiyorsa önce tek tipçi dayatmacı finansal diktatörlüğe dayalı yapılarını çok uluslu, kültürlü ve dilli olmayı hazmetsinler. Önce minare ve ezanı hazmetsinler. Önce Avrupa'daki Müslümanların varlığını bir hazmetsinler de ondan sonra Diyarbakır'ı konuşmaya başlasınlar.'

Vatikan'ın tarih boyunca hedefinin İslam dünyasını sömürmek olduğunu dile getiren Külünk, 'Biz Türkiye ve Diyarbakır'a Brüksel ve Washington üzerinden bakamayız. Biz Diyarbakır'a Kandil'den de bakamayız. Biz Diyarbakır'a İstanbul'dan bakarız ve İstanbul'a da Diyarbakır'dan bakarız. Bu iki şehir birbirinden ayrılamayan iki şehirdir.' diye konuştu.

'Bir daha ülkemizi çökertme rüyaları görmek mümkün değil. Biz o senaryoları Çanakkale'de ve Malazgirt'te tarihin çöplüğüne attık. Çünkü Müslüman Kürt ve Türkler şunu biliyorlar. Bu coğrafyada Türkler ve Kürtler İslam ile Müslüman kimliği temelli Selahaddini Eyyübi ve Yavuz Han çizgisinde birbirleriyle varlıklarını tahkim ettiklerinde bu coğrafyada barış düzeni kurulacaktır.' diyen Külünk şöyle devam etti:

'Tarih Türkiyesiz şekillenemez, dünya sistemi de Türkiye'siz şekillenemez. Eğer 15 Temmuz'da başarılı olsalardı, bölgedeki Müslüman Kürtleri katledeceklerdi. FETÖ, PKK ve DEAŞ üçlüsüyle birlikte bu coğrafyada ki toprağına ve vatanına sadık Müslüman Kürtleri katledeceklerdi. O gecenin hedeflerinden biri Türkler ve Kürtleri birbirinden ayırıp ülkeyi yaşanmaz hale getirmekti.'

Terör örgütü PKK'nın emperyalistlerin uşaklığını yaptığını kaydeden Külünk, sen Diyarbakır Belediyesinin ihalelerini o terör örgütünün, Kandil'in kurdurduğu şirketler üzerinden Diyarbakır halkının parasını gasp edeceksin. Ondan sonra küresel baronların emrinde Türkiye'de çukur kazdıracaksın ve Kürt halkının geleceğini çukura düşürmek isteyeceksin. Tutmadı ve tutmayacak.'

Diyarbakır'ın referandumda alnının akıyla çıkacağını aktaran Külünk, 'FETÖ'de, PKK'da ve DEAŞ'da aynı adreslerin örgütleridir. Üçünün de vazifesi İslamı tasfiye etmek ve Türkiye'yi çökertmektir. Bu ülke hepimizin gözünün nurudur. Diyarbakır vatanseverliğin adresi olan şehirdir. Diyarbakır halkı bu topraklarda bayrağının savunucusu olan şehirdir.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA