BIRKONFED Genel Başkanı Ünsal Açıklaması

'(Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi) Türkiye'nin hızlı ilerleyen bürokrasi alt yapısına ihtiyacı vardır. Yeni sistem en çok iş dünyasını canlandıracak bir sistem' 'Dolayısıyla bizler yeni sistemi çok önemli görüyoruz. İş dünyasına çok artılar katacağını düşünüyoruz'

Birleştirici İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin, 'Türkiye'nin hızlı ilerleyen bürokrasi alt yapısına ihtiyacı vardır. Yeni sistem en çok iş dünyasını canlandıracak bir sistem.' dedi.

Ünsal, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte geldiği Ordu'da bir dizi ziyarette bulundu.

Ziyaretleri kapsamında Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği'ni ziyaret eden Ünsal, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi konusunda yöneltilen soruyu yanıtlayan Ünsal, şu ana kadar ağır sanayi imkanlarının Türkiye'ye kazandırılmamasının ülke adına büyük kayıp olduğunu belirterek, 'Maalesef ki tamamen sistemsel sıkıntılar ve mevzuata dayalı sıkıntılar nedeniyle şu anda hiçbir şekilde Türkiye'ye yatırım yapılamadı. Aslında yeni sistem en çok iş dünyasını canlandıracak bir sistem.' diye konuştu.

Hızlı bürokrasi ile birlikte yatırım alanlarının genişleyeceğini ifade eden Ünsal, şunları kaydetti:

'Buna bağlı da hızlı bir sanayi ağı oluşturacağız. Şu anda biz yabancı yatırımcılarımızı Türkiye'ye getiremiyoruz. Gelenlerde zaten Sayın Cumhurbaşkanımızın gayretleri sonucu geliyor. Dolayısıyla bunun mevzuatsal ayağının da oluşması gerekir. Bugün her hangi bir alanda yatırım yapmaya kalksanız, örneğin enerji yatırımı yapmaya kalksanız sadece mevzuatları halletmeniz sadece 480 tane birimden imza almanız gerekiyor. Bu da 10 yıla tekabül ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu kişisel gayreti ile 5 yıla kadar indirdi.'

'Bu Türkiye için çok büyük bir kayıptır' diyen Ünsal, 'Türkiye'nin hızlı ilerleyen bürokrasi alt yapısına ihtiyacı vardır. Özellikle iş dünyası hızlı hareket etmek ister. Hızlı sonuç almak ister. Dolayısıyla yeni cumhurbaşkanlığı sistemi ve yeni anayasa sisteminin mevzuatları hızlandıracak, bürokrasiye takılmayacak ve artık hantal bürokrasiden kurtaracağı bir döneme girecek. Dolayısıyla bizler yeni sistemi çok önemli görüyoruz. İş dünyasına çok artılar katacağını düşünüyoruz.' şeklinde konuştu.

Ünsal ve beraberindeki heyet daha sonra sırasıyla, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı, Ordu Gazeteciler Cemiyeti, Muhtarlar Derneği , Ordu Ticaret Borsası ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.
Kaynak: AA