Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Özlü Açıklaması

'16 Nisan, Türkiye’nin istiklal mücadelesinin de istikbal mücadelesinin de düğüm noktasıdır. 16 Nisan, Türkiye’yi aciz ve çaresiz bırakmak isteyenlere karşı, ‘bizde çare tükenmez’ diyeceğimiz tarihtir' '14 yılda neler başardığımızı anlatıyoruz. Bütün yaptıklarımızı, mevcut sistemin zorluklarına rağmen yaptık. Dolayısıyla bu zorlukları kaldıracağız, atacağız. Pratik, kolay ve hızlı bir sistem getireceğiz. Yürütmedeki iki başlılığın ve koalisyon hükümetlerinin bu ülkeye nasıl büyük zarar verdiğini anlatacağız'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, '16 Nisan, Türkiye’nin istiklal mücadelesinin de istikbal mücadelesinin de düğüm noktasıdır. 16 Nisan, Türkiye’yi aciz ve çaresiz bırakmak isteyenlere karşı, ‘bizde çare tükenmez’ diyeceğimiz tarihtir.' dedi.

Özlü, Gümüşova Belediyesi tarafından Gümüşova Spor Salonu'nda düzenlenen tablet dağıtım törenine katıldı. Burada öğrencilerle bir araya gelen Özlü, tablet dağıtımını gerçekleştirdi.

Ardından Cumayeri ilçesine geçen Bakan Özlü, Belediye Başkanı Recep Tuna'dan ilçedeki faaliyetler hakkında bilgi aldı. Cumayeri Belediyesi'nde Ayşenur Korkmaz ve Semih Yıldırım çiftinin nikah şahitliğini gerçekleştiren Özlü, çifte mutluluklar diledi.

Daha sonra, AK Parti Düzce İl Teşkilatınca hazırlanan referandum tanıtım toplantısına katılan Bakan Özlü, burada yaptığı konuşmada, halk oylamasının öneminin herkes tarafından bilindiğini söyledi.

Halk oylaması sürecinde işlerinin kolay olduğunu, vatandaşlara gerçekleri ve doğruları anlatacaklarını belirten Özlü, '16 Nisan, Türkiye’nin istiklal mücadelesinin de istikbal mücadelesinin de düğüm noktasıdır. 16 Nisan, Türkiye’yi aciz ve çaresiz bırakmak isteyenlere karşı, ‘bizde çare tükenmez’ diyeceğimiz tarihtir. Böylesine kritik bir referanduma doğru ilerliyoruz. Bu referandumdan ne kadar güçlü bir 'evet' çıkarsa, istiklal ve istikbal mücadelemize o kadar büyük bir güç katacağız.' diye konuştu.

- 'Kolay ve hızlı sistem getireceğiz'

Mevcut hükümet sisteminin kendilerine neden zarar verdiğini anlatacaklarını aktaran Özlü, şöyle devam etti:

'14 yılda neler başardığımızı anlatıyoruz. Bütün yaptıklarımızı, mevcut sistemin zorluklarına rağmen yaptık. Dolayısıyla bu zorlukları kaldıracağız, atacağız. Pratik, kolay ve hızlı bir sistem getireceğiz. Yürütmedeki iki başlılığın ve koalisyon hükümetlerinin bu ülkeye nasıl büyük zarar verdiğini anlatacağız.Bunu anlatmakta hiç zorlanmayacağız çünkü ne yazık ki yakın tarihimiz, bunun sayısız ve acı örneğiyle doludur.Biz, milletimizi korkuyla tehdit etmeyeceğiz.Biz, insanımızı karanlıkla ve kötü bir gelecekle korkutmaktan ziyade, onlara aydınlığı ve iyi bir geleceği anlatacağız.'

- 'Milletimiz 16 Nisan’da da yine gerekeni yapacak'

Milletin basiret ve ferasetine güvendiklerini, milletin soracağı her soruya doğru cevap vereceklerini dile getiren Özlü, konuşmasını şöyle tamamladı:

'Biz iyiyi, gerçeği, doğruyu, güzeli ortaya koyabilirsek, emin olun, milletimiz doğru tercihi yapacaktır.Geçmişte bunu defalarca gördük.Bu millet, şer odaklarına karşı nasıl ve ne zaman cevap vermesi gerekiyorsa, bunu en iyi şekilde yaptı.Milletimiz, 3 Kasım 2002’de, 30 Mart 2014’te, 10 Ağustos 2014’te, 1 Kasım 2015’te ve diğer birçok seçimde sandıkta gerekeni yaptı.Milletimiz, 15 Temmuz gecesinde akın akın meydanlara inerek gerekeni yaptı. Emin olun, müsterih olun, milletimiz, 16 Nisan’da da yine gerekeni yapacak.Sandıktan çok güçlü bir 'evet' kararı çıkacak.Düzce ve tüm Türkiye, hayalini kurduğumuz ülke için tabii ki 'evet’ diyecek.'
Kaynak: AA