Belediyenin Kursları İlgi Görüyor

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Bitlis Belediyesince açılan kurslar yoğun ilgi görüyor.

Belediyenin Toplum Destek Merkezinde açılan gitar, bağlama, bilgisayar, tiyatro ve hediyelik eşya kursları, çocuk, genç ve kadınların ilgi odağı oldu.

Ayrıca sportif faaliyetler kapsamında açılarak ücretsiz hizmet veren spor salonu, kadınların uğrak yeri haline geldi.

Belediyeden yapılan açıklamada, kış döneminde açtıkları bağlama, tiyatro ve gitar kurslarının adeta sanatçı fabrikası gibi çalıştığı belirtildi.

Kültür ve sanat projeleri kapsamında birçok projenin hayata geçirildiği kaydedilen açıklamada, 'Uzman eğitmenler eşliğinde bağlama, gitar ve tiyatro kurslarımız başladı. Belediyemizin görevlendirdiği uzman eğitmenler öncülüğünde verilen kurslar için merkezde özel derslikler oluşturuldu. Bu kurslar haftada iki gün verilmektedir.' denildi.

Bitlis halkı için yapılacak birçok hizmetin bulunduğu bildirilen açıklamada, yapılan bu hizmetlerin vatandaşlardan olumlu tepki aldığı kaydedildi.

Açıklamada, 'Buda bizi mutlu etmektedir. Birçok kursumuz aynı anda faaliyet göstermektedir. Bitlisli'ye yararlı olabilecek birçok projeyi hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. Resim kurslarımızın yanında bağlama, tiyatro ve gitar kurslarımızı, Bitlis halkıyla buluşturduk. Eğitmenlerimiz kendi alanlarında deneyimlidir. Bu kurslara ihtiyaç duyan herkes için iyi bir fırsat yarattık. Bu fırsatları her dönem sunmak için elimizden geleni yapacağız. Sanata önem veriyoruz.' ifadeleri kullanıldı.

Sabundan hediyelik eşya yapan usta öğretici Başak Nur Üzen, AA muhabirine, ev kadınlarının meslek öğrenme ve el becerilerini geliştirerek meslek edinmeleri için kursu açtıklarını söyledi.

Belediyenin kadınlara güzel bir hizmet sağladığını ve kadınların el becerilerini geliştirerek meslek edinmelerine yardımcı olduğunu ifade eden Üzen, 'Kursta sabunda hediyelik ürünler yapıyoruz. Kursiyerler yaptığı hediyelik eşyaları satışa sunuyor. Amacımız evde oturan kadınları buraya çekmek. Belediyemiz kadınlarımızın kar elde etmeleri için böyle bir kurs açmış. Kursiyerlerin çocuklarını bırakabileceği kreşimiz de var. Belediyeye sunduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.

Hediyelik eşya kursuna katılan Ayşegül Demir iki hafta önce kursa başladığını ve burada olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek, 'Burada kreş var. 2 çocuğumu getirip kreşe bıraktım. Oyun oynuyorlar. Burada meslek sahibi oluyoruz. Sosyal yaşantımız oluyor. Çoğunlukla burada zaman geçiriyorum.' dedi.

Kursiyerlerden Melek Erçek de kursun sosyal hayatı açısından gayet güzel olduğunu belirterek, 'Evde yapabileceğim hiçbir şey yok. Bitlis küçük bir yer. Kadınlara yönelik aktiviteler ve sosyal hayat adına hiçbir şey yok. Bu kurstan çok memnunum. Hem eşime destek çıkıyorum hem de kendi harçlığımı karşılıyorum. Sattığımız ürünlere rağbet olursa bizim için iyi olur.' diye konuştu.

Bağlama kursuna katılan Kübra Bulut da stres atmak için merkeze geldiğini ve belediyenin kendilerine çok güzel bir imkan sunduğunu ifade etti.

Beden Eğitimi Öğretmeni ve Plates Eğitmeni Aysun Kurtkan da belediyenin spor faaliyetlerini yürüttüğünü ve yaklaşık 500 kayıtlı kadının bulunduğunu belirtti.

Bitlisli 80 kadının aktif olarak sportif faaliyetlere katıldığını ve bu kadınları 3 seans spora aldıklarını vurgulayan Kurtkan, şöyle devam etti:

'Merkezimizde 40 kilo veren kadınlarımız oldu. Bunları teyit edecek fotoğraflarımız da bulunmaktadır. Sporun en önemli özelliklerinden biri insan sağlığına faydalı olmasıdır. Bitlis'te sosyal faaliyeti inanılmaz şekilde geliştirdi. Kadınlar burada birbirleriyle iletişim kurdu. Sosyal anlamda gelişim sağlandı. Ülkemiz obezitede 3. sırada. Obezitenin giderilmesi için sporun her Mahallede yapılmasını istiyoruz. Kadınlarımız adına belediyemize teşekkür ediyorum. Spor dünyadaki en büyük serbest sağlıktır. Herkes spor yapmalı.'

Kaynak: AA