Avanos'ta 'Asılsız Ermeni Soykırım İddiaları' Semineri

Nevşehir'in Avanos ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Asılsız Ermeni Soykırım İddiaları ve Gerçekler' konulu bir seminer düzenlendi.

Avanos Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen ve ilçedeki okullarda görev yapan tarih öğretmenlerinin konuşmacı olarak katıldığı programda, kamu kurumlarında çalışan idareci, personel ve lise öğrencileri yer aldı.

Programda konuşan tarih öğretmeni Fikret Şeref Teker, Türk milletinin tarihin hiçbir döneminde hiç bir millete karşı soykırım yapmadığını söyledi.

Teker, 'Osmanlı Devletinde Türk halkı ile birlikte yaşayan Ermeniler, Osmanlının zayıflaması ile birlikte kurdukları Ermeni çeteleri aracılığıyla halka zulmetmeye başlamışlardır. Rusların Türk topraklarına girmesine de yine bu çeteler öncülük etmişlerdir. Osmanlı Devleti bölgede yaşayan halkının güvenliğini sağlamak ve Ermeni çetecilerden korumak için zulüm gören halkın göç etmesi sağlamıştır.' dedi.

Teker, bunun dışında Ermeni çetelerinin göç eden sivillere yönelik de saldırılar yaptığını belirtti.

Programda konuşmaların ardından, Ermeni çetelerinin bölgede yaptığı katliamları içeren fotoğraf ve belgeler sinevizyon eşliğinde gösterildi.

Anadolu Lisesi Tarih Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan 'Asılsız Ermeni İddiaları ve Gerçekler' konulu fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından etkinlik son buldu.

Kaynak: AA