Artvin'de Okul Kantinlerine Denetleme

Artvin Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, il merkezinde bulunan okul kantinlerini denetledi.

Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, gazetecilere, öğrencilerin eğitim ve öğretim gördükleri okullarda daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda alış veriş yapması için okul kantinlerini sürekli denetlediklerini belirtti.

Eğitim mekanlarının daha sağlıklı hale getirilmesi için üzerilerine düşen görevi yaptıklarını söyleyen Yazan, bu kapsamda zabıta ekiplerinin okul kantinlerini sürekli denetim altında tuttuğuna işaret etti.

Yazan, 'Gerektiğinde işletmecileri uyarıyor, okul müdürlerine bilgi veriyoruz. Öğrencilerimizin sağlıklı gıdalar tüketmesi için üstümüze düşen görevleri eksiksiz yapmaya çalışıyoruz. Sadece okullarımızda değil, il merkezinde fırınlar, pastaneler, kahvehane ve oteller gibi halkın sağlını doğrudan etkileyen tüm mekanlarda denetimimiz sürekli yapılmaktadır.' diye konuştu.

Zabıta Müdürü Emrullah Özkaya ise okul kantinlerinde satışı yasaklanan gazlı, aromalı içecekler ile kızartma gibi yiyeceklerin olup olmadığını incelediklerini, ayrıca hijyen, ruhsat, yangın tüpü gibi genel tertip düzenine de dikkat ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA