Akşehir'den Halep'e Yardım Tırı

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın Nasreddin Hoca Vakfı önderliğinde başlatılan yardım kampanyası sonrasında Akşehir’den Halep’e bir yardım tırı gönderildi.

Akşehir'den Halep'e Yardım Tırı
Akşehir Belediyesi ile Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Akşehir Nasreddin Hoca Tanıtım, Kültür, Eğitim, Sanat, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı önderliğinde başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardımlar Halep için yola çıktı. Yardım tırını uğurlamak amacıyla Nasreddin Hoca Meydanı’nda bir uğurlama töreni yapıldı. Törene, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, Akşehir Nasreddin Hoca Tanıtım, Kültür, Eğitim, Sanat, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Metin Koyuncu, STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Nasreddin Hoca Vakfı Başkanı Metin Koyuncu yaptığı konuşmada, “Halep’te yaşayan sivil vatandaşlar saldırılar sonucunda hayatlarını kaybetmekte ve hayatta kalanlarda yaşam mücadelesi vermektedirler. Nasreddin Hoca Tanıtım Kültür Eğitim Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak bu durum karşısında sessiz kalamayacağımız için Aralık ayı içerisinde bir yardım kampanyası başlattık. Başlatmış olduğumuz yardım kampanyamız neticesinde bugüne kadar 42 bin TL tutarında bağış toplandı. Akşehir belediye başkanlığımız, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığımız ve Akşehirli hemşerilerimizin desteği ile toplanan 42 bin TL ile orada yaşayan insanlarımıza acil ihtiyacı olarak bildirilen Un temin edilmiş olup, yardım malzemelerini taşıyacak tırımızı uğurlamak üzere bugün burada toplandık. Bu yardım kampanyasına bağışta bulunularak Halep halkına destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’da böyle bir yardım kampanyasına önderlik ettiği için Nasreddin Hoca Vakfı’na teşekkür ederek, “Ticaret ve sanayi odası başkanlığımız ve Akşehir belediyemizce gerek belediye çalışanlarımız tarafından gerekse de belediye resmi bütçemizden belediye meclis üyelerimizle birlikte belirlediğimiz oranlarda yardım yaptık. Ama burada en çok teşekkürü hak eden, siz değerli hemşerilerimiz, Nasreddin Hoca’nın torunları olan siz değerli hemşehrilerimizdir. Nasreddin Hoca Tanıtım Kültür Eğitim Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın önderliğinde düzenlenen ticaret odamız ve belediyemizce de destek verilen bu kampanyada yürekten destekler sağladınız ki, bu sayede 42 bin liralık bir meblağ oluştu. Kampanyamızın süreci devam etmekte olup Allah izin verirse ilk tırımızdan sonra inşallah ikinci tırımızı da uğurlayacağız. Ben tekrar sizlere yürekten teşekkürlerimi iletirken, bu tırımızın selametle sağlıcakla Halep’e, orada yardım bekleyen bizleri daha önce Kurtuluş Savaşımız da yalnız bırakmayan dindaşlarımıza ulaşmasını dileyerek hepinizden Allah razı olsun diyorum. Allah yardımlarınızı kabul eylesin” diye konuştu.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci ise, “Ticaret odası olarak diğer aktivitelerde bulunduğumuz gibi burada da komşumuz, dindaşımız ki içlerinde soydaşlarımızda var. Onları yalnız bırakamazdık özellikle bu mağdur hallerinde onlara yardım etme mecburiyetindeyiz. Hem insani hem de dini olmak üzere yapmamız gereken bir harekettir ve biz de bunu gerçekleştirdik. Bende katkılarından dolayı, gönülden maddi ve manevi desteklerinden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun. İnşallah bu tırımızda sağ salim varır, ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin ihtiyaçlarına bir nebzede olsa merhem olur diye düşünüyorum” dedi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinden sonra yardım tırı Halep’e uğurlandı.
Kaynak: İHA